Κικίλιας:Τα σχέδια του υπουργείου για τα νοσοκομεία της χώρας

Κικίλια Κικίλιας άδεια Ελλάδα

Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε στον SKAI TV.

Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε στον SKAI TV

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας για θέματα υγείας, με αφορμή το θέμα των σεκιουριτάδων που φέρεται να κάνουν διαλογή ασθενών αλλά και τα σχέδια του υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ένα σύντομο σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, τόνισε πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να μιλάει για τους πολλούς αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που τους φροντίζει πραγματικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρα στη χθεσινή συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε με αυτούς που θεωρούσε δικούς του πιστεύοντας ότι ο ίδιος θα αποτελέσει καθεστώς, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός ανακουφίστηκε από την αλλαγή κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας μίλησε για τις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει στον τομέα της υγείας καθώς, επίσης, και για εκείνες που έρχονται. «Σε λιγότερο από δύο μήνες αυτή τη ντροπή με τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ καρκινοπαθών την καταργήσαμε και πλέον μπορούν αξιοπρεπώς να πάνε στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά, επίσης, με τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως θα αυξηθούν οι βάρδιες των εργαζομένων στα ακτινολογικά μηχανήματα για να εξυπηρετηθούν οι ογκολογικοί ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο δεσμεύεται να πάει ο ίδιος να επιβεβαιώσει το μέγεθος του προβλήματος και να το επιλύσει.

Το θέμα των σεκιουριτάδων που φέρεται να κάνουν διαλογή των ασθενών στα νοσοκομεία, έχει τεθεί ως ζήτημα προς επίλυση, με τον υπουργό να επιβεβαιώνει πως ο ίδιος έχει αναλάβει να μιλήσει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να δει τι πραγματικά συμβαίνει.

Σχετικά με τις νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που πρόκειται να δρομολογηθούν, τόνισε πως θα πάνε πρώτα απ’ όλα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανάγκη. «Δεν πρόκειται να αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Όσον αφορά το ΕΚΑΒ όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικό σύστημα ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση. Επίσης, μέσα στα σχέδια του υπουργείου είναι και ο εξορθολογισμός των λιστών στα χειρουργία.

Τέλος ο Υπουργός Υγείας είπε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής που να μην βρίσκεται στο πόστο του κατά τη διάρκεια εφημερίας και δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής που να προσληφθεί χωρίς να υπογράψει συμφωνητικό ότι θα πιάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.