Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη

Πρόσκληση συνεργασίας και ενότητας σε όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, προς όφελος του τόπου και των πολιτών, απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα οποία αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου, με τετραετή θητεία (έως 31/12/2023).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα με κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (πρώην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, αυλόγυρος Δημαρχείου), με τους συμβούλους να δίνουν τον θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο.

Αφού τους συνεχάρη για την εκλογή τους, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε το σύνολο των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων «να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα, και στα θεσμικά και στα νομικά, έτσι ώστε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο, με καλό πνεύμα συνεργασίας και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων». Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος «Η κοινωνία και οι πολίτες του δήμου περιμένουν, αξίζουν και δικαιούνται πολλά κι εμείς θα κάνουμε το παν για να τους τα προφέρουμε».

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θέρμης: Πάρκο με 1.000 φυτά από 70 είδη θα φιλοξενεί η Καρδία

Απευθυνόμενος προς τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, ευχήθηκε «μία τετραετία ευλογίας, υγείας, δύναμης, εργασίας, προκοπής και ενότητας» και τους κάλεσε «να εργαστούμε όλοι μαζί για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, για το δήμο μας, να εργαστούμε για το καλό και την ομορφιά, με ενότητα και συνεργασία, γιατί μόνο αυτή μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα».

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών συγκροτείται από 41 Δημοτικούς Συμβούλους, με την παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης» να καταλαμβάνει 23 έδρες, την «Κοινωνική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Ηλία Ζάχαρη να καταλαμβάνει οκτώ έδρες, το «Άλμα στο Μέλλον» με επικεφαλής τον Λάζαρο Ωραιόπουλο να καταλαμβάνει έξι έδρες, και από δύο έδρες να καταλαμβάνουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» (Χαράλαμπος Βέλλης) και «η Πόλη αλλιώς» (Ιωάννης Λαθήρας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 46,35%, καθώς από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα 19 αποτελούν νέα πρόσωπα.