Πανάκριβα τα μελομακάρονα – Πωλούνται ακόμη και 29 ευρώ το κιλό (ΒΙΝΤΕΟ)

μελομακάρονα

Η ακρίβεια “χτυπά” και τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων

Λίγες εβδομάδες απομένουν για την έλευση των γιορτών των Χριστουγέννων και σταδιακά στα ζαχαροπλαστεία εμφανίζονται τα πρώτα ταψιά με τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών.

Τα μελομακάρονα βγήκαν από τον φούρνο και άρχισαν να μελώνονται. Η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, πρωταθλητής στην τιμή του μελομακάρονου ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που χρεώνει 29€ το κιλό. Τι πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έδεσμα φέτος θα είναι πιο πικρό με τις ανατιμήσεις στα βασικά του συστατικά.

Ιδιοκτήτης αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες, φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο με το μέλι το καρύδι σιμιγδάλι, κονιάκ όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος».

Σε πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζαν 24€ θα δούμε από τις πρώτες κιόλας φουρνιές να φτάνουν στα 26€, 2€ ευρώ πάνω μέσα σε ένα χρόνο.

Η μυρωδιά του μελομακάρονου οδηγεί τους καταναλωτές στην πόρτα φούρνων και ζαχαροπλαστείων. Αν και οι τιμές θα είναι τσουχτερές, θέλουν να νιώσουν λίγη αίσθηση Χριστουγέννων… αλλά στην παραλία.

Το αγαπημένο ελληνικό χριστουγεννιάτικο έδεσμα κατέκτησε την 34η θέση στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 κορυφαία γλυκά στον κόσμο. Οι Έλληνες είτε με σιρόπι, σοκολάτα… ή ακόμα και παγωτό σίγουρα δεν θα γυρίσουν την πλάτη τους στο μελομακάρονο, ακόμα και με νέες ανατιμήσεις.