Προσωρινό λουκέτο σε εταιρεία με ζύμες από τον Λαγκαδά

ΕΦΕΤ εστίαση

Τι απαντά η εταιρεία

Τι απαντά η εταιρεία

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων ζύμης (πίτσες, τυρόπιτες, σφολιατοειδή, κλπ) και ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα «ΠΡΕΣΤΟ Α.Β.Ε.Ε.», με έδρα στην περιοχή του Λαγκαδά, Μ.Ε. Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των καταναλωτών, μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Συγκεκριμένα ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσαν ότι από τη λειτουργία της επιχείρησης και τις τηρούμενες συνθήκες υγιεινής, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία και παρίσταται ανάγκη αποτροπής του κινδύνου. Για την εφαρμογή της αναστολής ενημερώθηκαν άμεσα η Αδειοδοτούσα Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία και ξεκινάει η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (προστίμου).

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε προηγούμενους ελέγχους, παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ορισμένες καθ’ υποτροπή, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στα πλαίσια των καθηκόντων του θα συνεχίσει τους αυστηρούς ελέγχους. Σε κάθε περίπτωση που τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία οι ενέργειές του θα είναι άμεσες για την προστασία των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Τι λέει η εταιρεία

Στην ιστοσελίδα topontiki.gr αναρτήθηκε ανακοίνωση της εταιρείας Γεώργιος Περπινιάς και ΣΙΑ ΕΠΕ, η οποία νομίμως κατέχει τον εμπορικό και διακριτικό τίτλο PRESTO, εδώ και 50 έτη, και αναφέρει:

«Η εταιρεία μας , ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την εν λόγω εταιρεία. Έχουμε κινηθεί επανειλημμένως νομικά εναντίον της εν λόγω εταιρείας , έχοντας δικαιωθεί σε όλες τις περιπτώσεις , με πρόστιμα που επιβλήθηκαν και κατασχέσεις εμπορευμάτων της εν λόγω εταιρείας. Οι όποιες διαδικασίες ακόμη δυστυχώς , δεν έχουνε αποδώσει σε οριστική λύση του προβλήματος».