Θεσσαλονίκη: Ενταση και τραυματισμός έξω από γραφεία τράπεζας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Σε συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη κατά την κινητοποίησή τους ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών, έγινε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου για την αποτροπή του πλειστηριασμού.

Οι διαδηλωτές που είχαν ζητήσει συνάντηση με τον προϊστάμενο του δικαστικού τμήματος, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, η οποία τους χτύπησε και τους ψέκασε με χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνταξιούχος.

Η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου άνεργου από το 2011, στο οποίο διαμένει με τη μητέρα του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της. Το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται είναι το μοναδικό τους σπίτι. Το χρέος προέρχεται από δάνεια στο οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν τα χρόνια της κρίσης. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί αίτημα από τους δανειολήπτες για διευθέτηση του χρέους.

Πηγή: 902.gr