Θεσσαλονίκη και ΗΠΑ έρχονται πιο κοντά – Συνάντηση Ζέρβα με τον Αμερικανό επιτετραμμένο

zervas usa

Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Τζέφρι Πάιατ

Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Τζέφρι Πάιατ

Με τον επιτετραμμένο της Αμερικής Πρεσβείας, Ντέιβιντ Μπέργκερ, και τον Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Πφλέγκερ, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, δεν μπόρεσε να δώσει τελικά το παρών, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνομίλησε με τους δύο διπλωμάτες για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τις ΗΠΑ και τις δυνατότητες που υπάρχουν για εμβάθυνση των σχέσεων.

Απαντες συμφώνησαν πως ο δρόμος της ανάπτυξης σε επίπεδο δήμου έχει ανοίξει διάπλατα. Οπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας:

“Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση για όλα όσα σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε στην πόλη μας και στα οποία η αμερικανική πρεσβεία, το αμερικανικό κράτος, θα μπορέσει να βοηθήσει. Είμαστε σε στενή συνεργασία, έχουμε κοινές αγωνίες”.

Εγινε αναφορά και σε συγκεκριμένες εταιρείες που επενδύουν στην Θεσσαλονίκη: “Υπάρχει η συνεργασία με την Pfizer, η συνεργασία με την Cisco, και αυτό βοηθά ώστε η η πόλη μας να περάσει στον 21ο αιώνα, να κάνει άλματα στα θέματα τεχνολογίας και προφανώς σε θέματα ανάπτυξης. Εύχομαι πολύ σύντομα να είναι πάλι μαζί μας και να συζητήσουμε καινούργιους στόχους, να έχουμε καινούργια πλάνα τα οποία θα συνεχίσουν αυτά που σήμερα συζητήσαμε”.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέργκερ επισήμανε: “Είναι η πρώτη μου επίσκεψη μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου και χαίρομαι ιδιαίτερα που ξαναβλέπω τον Δήμαρχο και πάλι από κοντά. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την πρόοδο που έχει γίνει τους τελευταίους πέντε μήνες. Έχουμε μια φανταστική σχέση το τελευταίο διάστημα, ιδίως στη Βόρειο Ελλάδα. Θα έχετε προσέξει ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τις επενδύσεις που έχουν γίνει όπως της Cisco, της Pfizer και κάποιων ακόμη μεγάλων εταιρειών. Στην ουσία χτίζουμε πάνω στην επιτυχία”.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων σε σούπερ μάρκετ