Θεσσαλονίκη: Μια 16χρονη στα δίχτυα διαδικτυακού bullying

dikastiria thessalonikis Θεσσαλονίκη

Η υπόθεση βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες

Η υπόθεση βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες

Έσπασε τη σιωπή, τους κοίταξε στα μάτια, δεν τους φοβήθηκε, τους νίκησε. Το 16χρονο κορίτσι που υπέστη διαδικτυακό bullying, από δυο συμμαθητές της, που διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες της στο σχολείο, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων για να δει τους νεαρούς, να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Οι ενοχές, η ντροπή και η απελπισία, οδήγησαν τη μαθήτρια στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Οι γονείς της στάθηκαν κοντά της, κι έτσι η 16χρονη αποκάλυψε την αλήθεια. Φωτογραφίες που έστειλε στο πρώην αγόρι της, έγιναν “φέιγ φολάν” το σχολείο και δεν άντεχε τους ψίθυρους πίσω από την πλάτη της.

Συγκλονίζει το σημείωμα που βρήκε στο δωμάτιό της η μητέρα της. Ηταν τα λόγια μιας φίλης της, που προσπαθούσε να την πείσει, να μην βάλει τέλος στη ζωή της.

«Μια μέρα γυρνάς σπίτι μετά το σχολείο. Ήταν ακόμη μια απαίσια μέρα. Είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις. Πηγαίνεις στο δωμάτιό σου, κλείνεις την πόρτα και βγάζεις το σημείωμα του θανάτου σου που έγραψες, έσβησες και ξαναέγραψες και ξαναέσβησες και ξαναέγραψες από την αρχή. Βγάζεις τις λεπίδες και κόβεσαι για τελευταία φορά. Αρπάζεις το μπουκαλάκι με τα χάπια και τα καταπίνεις όλα μαζί. Μην το κάνεις»

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί μετέφεραν παράνομα μετανάστες

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις, ελάχιστες όμως καταγγέλλονται, αφού τις περισσότερες φορές οι έφηβοι, είτε ντρέπονται είτε φοβούνται για το μαρτύριο που ζουν.

Μετανιωμένος πάντως εμφανίστηκε ο πρώην φίλος της 16χρονης, που έδωσε αρχικά τις φωτογραφίες σε συμμαθητή του.

«Έμαθε πως η Κατερίνα μου έχει στείλει φωτογραφίες της γυμνές και με παρακαλούσε ένα μήνα να του τις στείλω, εγώ αρνιόμουν. Μια μέρα όμως τελικά τις έστειλα. Δυο εδβομάδες μετά το θέμα πήρε έκταση, μάλωσα μαζί του, του έλεγα να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχιζε να τις στέλνει και σε άλλους και μάλιστα να παίρνει και χρήματα για αυτό».

Η δίκη των δυο νεαρών, αναβλήθηκε για τον Γενάρη.

Πηγή: ant1news.gr