Τραγωδία στα Τέμπη: «Από κάποια στιγμή και πέρα δεν ήρθε κάποιος ζωντανός», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στη Λάρισα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Ευχήθηκε να υπήρχαν περισσότεροι ζωντανοί για να περιθάλψουν

Για τα όσα αναγκάστηκαν να αντικρύσουν μετά την τραγωδία στα Τέμπη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Λάρισας, μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Απόστολος Κομνός.

Μιλώντας την Πέμπτη στο ERTNEWS, ο κ. Κομνός είπε ότι «εισήχθησαν 20 περιστατικά, από αυτά τα δύο στη ΜΕΘ και τα άλλα 18 σε διάφορες κλινικές, κυρίως στην ορθοπεδική κλινική. Τρία από αυτά χθες πήραν εξιτήριο και σήμερα άρχισαν να χειρουργούνται αυτοί που είχαν κατάγματα κτλ. Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι περιστατικά τα οποία δεν ήταν βαριά».

Πρόσθεσε ότι «εμείς πήραμε δύο βαριά περιστατικά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα οποία χρειάστηκε να χειρουργηθούν και μάλιστα το ένα δύο φορές. Το άλλο δε, ένα κοριτσάκι, χρειάστηκε να πάει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ώστε να χειρουργηθεί. Και έμεινε εκεί από χθες. Είναι βαριά η κατάστασή του, όπως αναμένεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Το σύστημα υγείας αντέδρασε άμεσα, εξήγησε.

«Από τη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το συμβάν σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, σε μισή ώρα ήταν έτοιμο το νοσοκομείο για εφημερία να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς. Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα και υπήρξε μάλιστα και μια συνεργασία όλων των τμημάτων που είναι υπεύθυνα, όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με εντολή του Περιφερειάρχη βρήκαμε δωμάτια για τον κόσμο που έρχεται. Βρήκαμε ψυγείο αυτοκίνητο, βοήθησαν όλοι και συνεργάστηκαν».

Διαβάστε επίσης  Σε τροχιά υλοποίησης το Παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης 

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης θα μπορούσε να είχε δει επί 5,5 χλμ ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή»

Για τους γιατρούς που έσπευσαν στη Λάρισα, ο κ. Κομνός είπε ότι «με συγκίνησε η προθυμία συναδέλφων άλλων μονάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μου τηλεφώνησαν αμέσως αν χρειάζεται βοήθεια να έρθουν να βοηθήσουν. Και μακάρι να τους χρειαζόμασταν γιατί ξέραμε πόσους επιβάτες είχε το τρένο. Μακάρι να είχαμε πολλούς ζωντανούς να μπορέσουμε να “παλέψουμε”, αλλά δυστυχώς από κάποια στιγμή και πέρα δεν ήρθε κάποιος ζωντανός».

Αλλά επισήμανε και ότι «ήταν μεγάλη η βοήθεια των υπουργών που ήρθαν. Στάθηκαν κοντά στους συγγενείς των ασθενών, ιδίως αυτών οι οποίοι περιμένουν τώρα με αγωνία το πότε θα τελειώσουν ταυτοποιήσεις των σορών, τους οποίους έχουμε εδώ στο νοσοκομείο μας. Το θέμα είναι ότι τους εξηγούν τι γίνεται και ότι δεν υπάρχει ολιγωρία».