Βρέθηκε λύση για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους!

Κλεάνθους

Ικανοποιημένοι μαθητές, γονείς και καθηγητές

Βρέθηκε λύση για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους, με μαθητές και γονείς να μένουν τελικά ικανοποιημένοι.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης τελικά απέσυρε τον διαγωνισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους και επαναπροκήρυξε το έργο με νέους όρους, ενώ μαθητές, γονείς και καθηγητές των πέντε σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο (2ο και 4ο Γυμνάσια Τούμπας, 20ο ΓΕΛ, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό ΓΕΛ), εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Εκπρόσωποι των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, την ώρα που στον αύλειο χώρο ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του κεντρικού δήμου να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τροποποιήσει τη μελέτη, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο υλοποίησης του έργου με παράλληλη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δίχως να χρειαστεί η διασπορά των μαθητών σε γειτονικά σχολεία.

«Όλες αυτές οι παλινωδίες και η μη εύρεση οριστικής και αταλάντευτης λύσης από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας μας οδήγησαν μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουμε, για να μην απενταχθεί το έργο από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας», είπε -μετά τη σύσκεψη- ο αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης.

Διαβάστε επίσης
28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί σε γυμνάσια και λύκεια

Πρόσθεσε, δε, ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα να μην γίνουν μετακινήσεις των μαθητών ή εφόσον δεν είναι αυτό δυνατό, να μετακινηθούν λιγότερα σχολεία, συμπληρώνοντας πως η νέα πρόταση του δήμου για την υλοποίηση του έργου θα συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους σε νέα συνάντηση, σε περίπου ένα μήνα.

Η αντιδήμαρχος κ. Ακριτίδου υποστήριξε πως γνώμονας για την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξης νέας μελέτης ήταν τα παιδιά και η καλύτερη παιδαγωγική τους αντιμετώπιση.

«Η επόμενη πρόταση που θα έρθει θα είναι πολύ καλύτερη και εντελώς βελτιωμένη», σημείωσε.

«Στόχος είναι να γίνουν οι εργασίες, ενώ θα λειτουργούν όλα τα σχολεία. Μας ενδιαφέρει να μην μετακινηθούν οι μονάδες, εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών. Το έργο θα γίνει, ο δήμος έκανε πίσω», είπε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του 2ου Γυμνασίου Τούμπας Αναστασία Λάτσα υπογράμμισε πως «έχει γίνει ένα βήμα, βλέπουμε φως στο τούνελ» και συμπλήρωσε πως «περιμένουμε τον επόμενο μήνα τα καινούργια δεδομένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *