Μία… ζούγκλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

thessaloniki parko

Ενα «τοπίο» που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα των περαστικών

Ενα «τοπίο» που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα των περαστικών

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που θα παρακολουθήσετε δεν είναι από κάποιο βουνό ή καλύτερα, μιας και βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, από το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

thessaloniki parko

Είναι από ένα πάρκο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ακριβώς πάνω από τα Πανεπιστήμια, ανάμεσα στην Αγίου Δημητρίου και στην Γ. Βιζυηνού, που οδηγεί στη συνοικία 40 Εκκλησιές, πολύ κοντά στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

thessaloniki parko

Στο συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, όπως βλέπετε, η φύση… οργιάζει ελεύθερα. Αλλωστε, διανύουμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και η γη έχει «ξυπνήσει» προ πολλού. Τα αγριόχορτα… συναγωνίζονται τα δέντρα, και «καταπίνουν» ότι βρουν μπροστά τους, ακόμη και τα πεζοδρόμια.

Καθημερινά από το σημείο περνούν αρκετοί άνθρωποι που είτε κατηφορίζουν προς το κέντρο της πόλης, είτε φοιτητές που πηγαίνουν στη σχολή τους.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Μπλόκαραν το κλείδωμα αυτοκινήτων με τηλεχειριστήρια... πασπαρτού!

Το τελευταίο διάστημα, οι περισσότεροι αποφεύγουν να διασχίσουν το πάρκο, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα για ευνόητους λόγους. Φοβούνται να μην έχουν καμία… αναπάντεχη συνάντηση, είτε από κάποιο ζώο, κυρίως φίδι, είτε από κάποιον άνθρωπο, που μπορεί να κρύβεται στο σημείο.

Οπωσδήποτε, η συγκεκριμένη εικόνα ενέχει και άλλους κινδύνους, μεταξύ αυτών και της πυρκαγιάς. Ενα σκηνικό εγκατάλειψης, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στην εικόνα αυτής της πόλης, είναι όμως ένα από τα πολλά που θα συναντήσετε σ’ αυτήν.

thessaloniki parko

Από την άλλη, μπορεί τα συνεργεία του δήμου απλά να καθυστέρησαν να κόψουν τα χόρτα. Ισως, εξαιτίας και της προεκλογικής περιόδου, να… ξεχάστηκαν λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.