Αγία Βαρβάρα: Τέσσερις μηνύσεις είχαν ανταλλάξει ζευγάρι και πεθερικά πριν το φονικό – Η φράση που το πυροδότησε

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Η κόρη είχε καταγγείλει τους γονείς της για κακοποιητική συμπεριφορά

Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας γαμπρού από τον πεθερό του και συγκεκριμένα, για την σχέση που είχαν το θύμα και η σύζυγός του με τα πεθερικά του, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σχέση που είχε ο γαμπρός με τα πεθερικά του αλλά και η σύζυγός του με τους γονείς της προτού γίνει το φονικό στην Αγία Βαρβάρα.

Ειδικότερα, τέσσερις φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέσα σε ένα χρόνο, φέρονται να είχαν οδηγηθεί ο γιατρός με τη σύζυγό του και τα πεθερικά του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Star, είχαν προχωρήσει σε αλληλομηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες.




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 15 Νοεμβρίου του 2023 είχαν οδηγηθεί όλοι στο αστυνομικό τμήμα με περιπολικό μετά από ενδοοικογενειακό επεισόδιο. Είχε υποβληθεί μήνυση από την κόρη των δραστών για κακοποιητική συμπεριφορά στο παρελθόν σε βάρος της.

Δείτε επίσης: Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και στη γυναίκα του για τη δολοφονία του γαμπρού τους

Εκείνη τη μέρα το θύμα είχε πει στους αστυνομικούς ότι ο πεθερός του τον έβρισε και τον απείλησε, όμως δεν ήθελε να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του. Ο πεθερός του υποστήριξε ότι ο γαμπρός τον είχε απειλήσει και επιχείρησε να τον χτυπήσει, όμως μπήκε μπροστά η κόρη του. Η σύζυγος και πεθερά του θύματος είχε υποστηρίξει ότι η κόρη της επιχείρησε να τη χτυπήσει, όμως την απέτρεψαν το θύμα και ο σύζυγός της. Είχαν συλληφθεί και οι τέσσερις και είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Παράλληλα, την προηγούμενη ημέρα, στις 14 Νοεμβρίου η σύζυγος του ουρολόγου είχε υποβάλλει μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη.

Ωστόσο παρόμοια περιστατικά φέρονται να είχαν σημειωθεί και το περασμένο καλοκαίρι καθώς στις 6 Ιουνίου η κόρη είχε καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας της για εξύβριση ενώ στις 23 Ιουλίου η μητέρα της είχε προβεί σε καταγγελία για απειλές που είχε δεχθεί από την κόρη της.

«Μην μιλάς σε πεθαμένους»

Ενα φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πεθερό και τον γαμπρό ήταν αυτό που φέρεται να «όπλισε» το χέρι του 69χρονου δράστη στο φονικό στην Αγία Βαρβάρα.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας που τον σκότωσε

Η φράση του γιατρού στην Αγία Βαρβάρα «μη μιλάς σε πεθαμένους» φαίνεται πως ήταν αυτή που εξόργισε τον 69χρονο δράστη και πεθερό του και τον έφτασε μέχρι το φονικό.

«Η κόρη χαιρέτισε τους παππούδες και ο πατέρας γύρισε και της είπε μη μιλάς σε πεθαμένους. Ο δράστης γύρισε και του είπε με ειρωνεία, μη μιλάς σε πεθαμένους; Τώρα θα δεις. Φεύγοντας ο γιατρός με την κόρη για να πάν εκεί που ήταν μπήκε μέσα και πήρε την καραμπίνα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

«Τον περίμενε, γύριζε με το μεγάλο παιδί, το κορίτσι από ένα πάρτι εφηβικό. Είναι τρομερό, πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια», είπε ο γαμπρός του θύματος.

Με τρεις πυροβολισμούς αφαίρεσε τη ζωή του γαμπρού του. Μετά, με την καραμπίνα στο χέρι φωνάζοντας είμαι παλικάρι πάω να παραδοθώ κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα.

«Είδα τον δράστη να κρατάει την καραμπίνα και δίπλα του ήταν ο γιος του που του φώναζε, τι έκανες γ@@ σου τον σκότωσες», προσθέτει.

Το μεσημέρι της Κυριακής, συνελήφθη και η σύζυγος του δράστη. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως υπάρχει μια κατάθεση που την «καίει». Σύμφωνα μ’ αυτή την κατάθεση, λέει ότι όταν η γυναίκα είδε τον γαμπρό με την ανήλικη εγγονή του να πλησιάζει, φώναζε από το θυροτηλέφωνο «ρίξτου, ρίξτου».

«Είδα το γείτονα με την καραμπίνα στο χέρι κι από πίσω τη γυναίκα του, να έχει πάρει την κατηφόρα και να φεύγει. Άκουσα τις φωνές οι οποίες φώναζαν τι έκανες, τι έκανες τον σκότωσες», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ούτε και εγώ ξέρω πραγματικά τι έχει συμβεί. Από την ασφάλεια μπορεί να βγάλουν μία άκρη γιατί εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη πραγματικά. Σίγουρα από την πλευρά του θύματος δεν πήγε κάτι στραβά, γιατί αγαπούσε την οικογένεια του και ήταν και καλόκαρδος, καλόψυχος, καλοπροαίρετος. Δεν μου είχε πει κάτι», λέει η αδελφή του θύματος.

Πηγή: protothema.gr, newsit.gr