Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό – 149 συνολικά τα θύματα

κρούσματα επίθεση με τσεκούρι ΑΠΘ μέτρα συμπτώματα κρούσμα nosokomeio βρέφος μαθήτρια συμπτώματα κορονοϊού Βόλο κορονοϊό Πάτρα άσθμα κορονοϊός νοσοκομείο Θεσσαλονίκη νοσηλευτές

Κατέληξε 67χρονος στη Λάρισα

Δεύτερος θάνατος από τον κορονοϊό σημειώθηκε στην Ελλάδα στο τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας 67χρονος, που άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο άτυχος άνδρας που έδινε για πολλές εβδομάδες «μάχη» με τον κορονοϊό δεν τα κατάφερε και έτσι, κατέληξε.

Είναι ο δεύτερος νεκρός που καταγράφεται στη Λάρισα από την πανδημία του κορονοϊού.

15 τα νέα κρούσματα σήμερα

15 επιπλέον κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος, αρμόδιος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόρδας.

Συνολικά, λοιπόν, τα θύματα που αφήνει ο κορονοϊός στην Ελλάδα είναι 149 καθώς ένας άνδρας κατέληξε προ ολίγου στη Λάρισα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2.678.

33 συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Το 87% εξ αυτών νοσηλεύονται με υποκείμενα νοσήματα, ή είναι ηλικιωμένοι.

Ακόμη, 85 συνολικά άνθρωποι εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στο «401»

Όπως ανακοίνωσε στην καθημερινή ενημέρωση για τα νεότερα που αφήνει ο κορονοϊός στη χώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα 11 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα αλλά και όλη η κατάσταση εκεί, διερευνώνται.

Διαβάστε επίσης  Eurovision 2024: Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις των χορευτών της Σάττι - "Είμαστε Ελληνες Τούρκοι" (ΒΙΝΤΕΟ)

Επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο Σωτήρης Τσιόρδας

11 κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν χθες στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών «401».

Στο 401, μάλιστα, βρέθηκε, νωρίτερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Για τα συγκεκριμένα κρούσματα ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι από έλεγχο που έγινε στο 401 ΓΣΝΑ επιβεβαιώθηκε «κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο», επεσήμανε ακόμη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *