“Ακουγα τα πάντα, τον γιατρό να μιλάει” λέει η γυναίκα που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία (ΒΙΝΤΕΟ)

η γυναίκα που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει

Για την εφιαλτική της εμπειρία μίλησε στο Mega η ασθενής που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγγελική Λινάρδου αναφέρει «Στο πρώτο στάδιο δεν καταλάβαινα. Η αναισθησία μπήκε ενδοφλέβια, όχι από τα μηχανήματα. Κοιμήθηκα για να με διασωληνώσουν».

Η ασθενής είχε καταγγείλει πως υποβλήθηκε σε σοβαρό χειρουργείο χωρίς γενική αναισθησία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια χειρουργείου κήλης στη σπονδυλική στήλη.

«Όταν τέλειωσε αυτό το κομμάτι της αναισθησίας άρχισα να καταλαβαίνω τα πάντα. Ήμουν μπρούμητα αλλά δεν μπορούσαν να κουνηθώ. Προσπαθούσα να τους δώσω να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν μπορούσα να κουνήσω πολύ τα χέρια μου, μάλλον λόγω μυοχαλαρωτικών. Μετά από ένα σημείο, ο γιατρός είπε στον αναισθησιολόγο πως η ασθενής ξυπνάει. Τον άκουγα», είπε στο Mega η κ.Λινάρδου.

«Μου βάζουν άλλο λίγο αναισθησία αλλά δεν λειτούργησε και πάλι. Αυτό έγινε τρεις φορές. Κάποια στιγμή επειδή σπαρταρούσα άκουσα πως ίσως να είμαι επιληπτική αλλά δεν το δήλωσα. Όλο αυτό είναι εφιαλτικό γιατί και ακούς τα πάντα και πονούσα» πρόσθεσε.

«Αυτό που μου έφερε σε πανικό είναι πως ένιωθα πως πνιγόμουν στην προσπάθειά μου να μιλήσω. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον γιατρό αλλά ούτε τον αναισθησιολόγο. Την ευθύνη εγώ την ρίχνω στο νοσοκομείο και στο μηχάνημα. Είχα πλήρη αντίληψη του τι γινόταν. Έχουμε λάβει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο» συμπλήρωσε.