Απίστευτο: Πήγαν σχολική εκδρομή στο ΟΑΚΑ παρά το “λουκέτο”

Ελλιπέστατη η συντήρηση

Την αδιανόητη ιδέα να οργανώσουν σχολική εκδρομή στο ΟΑΚΑ, παρά την έρευνα που διεξάγεται για την στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα, είχαν κάποιοι δάσκαλοι.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, σε μια περίοδο που έχουν απαγορευτεί όλες οι δραστηριότητες στα δύο αυτά γήπεδα, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, κάποιο σχολείο θεώρησε σωστό να πάει τα παιδιά εκδρομή πολύ κοντά στον χώρο του σφραγισμένου γηπέδου.

παιδική εκδρομή ΟΑΚΑ

Αξίζει να σημειώσουμε πως το στέγαστρο από μόνο του ζυγίζει 8.700 τόνους. Μπορεί η πιθανότητα να πέσει το στέγαστρο να είναι «εξαιρετικά μικρή», όπως είπε ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ωστόσο παραμένει πάντα η πιθανότητα κάποιο κομμάτι να ξεκολλήσει και να πέσει, μιας και η συντήρηση στο στέγαστρο Καλατράβα είναι από ελλιπέστατη έως και ανύπαρκτη στα 20 χρόνια «ζωής» του. Γι’ αυτό άλλωστε πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμό του.

Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος τι θα γίνει αν μια μεταλλική κατασκευή τόσο μεγάλου βάρους καταρρεύσει, η ακόμα κι ένα κομμάτι της ξεκολλήσει και πέσει, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου βρίσκονται παιδιά, τα οποία παίζουν ή κάθονται αμέριμνα.

«Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο η στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ»

Την ίδια στιγμή που κάποια σχολεία οργανώνουν εκδρομές στο ΟΑΚΑ, δίνεται στη δημοσιότητα μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία το όριο στατικής επάρκειας του στεγάστρου Καλατράβα και αυτό του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ δεν βρίσκεται ούτε στο «ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο».

Η εν λόγω μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν αποδίδει ευθύνες στον αρχικό σχεδιασμό ή στην κατασκευή των έργων στο ΟΑΚΑ, αλλά, όπως επισημαίνει, αξιολογεί την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την «ιδεατή» τους κατάσταση, την κατάσταση δηλαδή που εκτιμάται πως έπρεπε να έχουν όταν παραδόθηκαν.

Πηγή: in.gr