Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εντολή να ερευνηθεί η επίθεση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον Παύλο Χρηστίδη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Σεραφείμ Δημητρίου.

Και αυτό γιατί ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη γιατί υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Δείτε επίσης: Αρχιμανδρίτης έδιωξε τον Παύλο Χρηστίδη από κοπή πίτας επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο κ. Χρηστίδης, σε απάντησή του, σημείωσε ότι «ως άνθρωπος, πρώτα και πάνω από όλα, έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι κάθε άποψη, όσο αντίθετη και αν είναι με αυτά που εγώ υποστηρίζω και για τα οποία πάντα μάχομαι και πολιτεύομαι είτε εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου».

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Διαβάστε επίσης  Βελόπουλος: "Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως «απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τη στοχοποίηση του Παύλου Χρηστίδη. Σε ανάρτησή του, σημειώνει πως «η στοχοποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως καταδικαστέα».

«Αυτές οι μεμονωμένες συμπεριφορές δεν απηχούν τον καίριο ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζει η Εκκλησία, ως προς τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας», υπογραμμίζει.