Χαλκίδα: Στη φυλακή η προϊσταμένη και μία υπάλληλος της ΔΟΥ

ΔΟΥ Χαλκίδα

Κρίθηκαν προφυλακιστέες

Προφυλακιστέες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ για εκβίαση επιχειρηματιών, πέρασαν σήμερα, Παρασκευή (24.05.24) λίγο μετά τις 10:30 την πόρτα του ανακριτή, αναφέρει το newsit.gr.

Σε βάρος των επτά προσώπων, που συνελήφθησαν για την υπόθεση, πέντε υπάλληλοι της Εφορίας, ανάμεσά τους η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής, έχει σχηματιστεί δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

«Δρούσαν σαν μαφία εγώ το ένιωσα», δήλωσε επιχειρηματίας, θύμα του κυκλώματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, προχωρώντας σε σημαντικές αποκαλύψεις.

«Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι ήταν μαφία. Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας πως μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι».

Μάλιστα, τόνισε πως: «Δεν ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν κάτι, ένα πέναλτι, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι” σαν τους χρωστάω χάρη».

Στο μεταξύ, σε «θησαυροφυλάκιο» είχε μετατρέψει το υπνοδωμάτιό της η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ στη Χαλκίδα, καθώς οι αστυνομικοί που μπήκαν παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της για να το ερευνήσουν, εντόπισαν το πόσο των 55.030 ευρώ.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, ερεύνησαν όλους τους χώρους του κι όταν μπήκαν στο δωμάτιο της διευθύντριας, έπεσαν από τα σύννεφα, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον αριθμό των χαρτονομισμάτων που θα έπρεπε να μετρήσουν.

Η 50χρονη παρέδωσε οικειοθελώς το ποσό στο 40.750 ευρώ που είχε στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, ενώ εντοπιστήκαν από τους αστυνομικούς επιπλέον 10.000 ευρώ σε ένα συρτάρι και 4.280 ευρώ σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Συνολικά στο σπίτι της ανώτατης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών καταμετρήθηκε το ποσό των 55.030 ευρώ.