Χαλκιδική: Παραμένουν στον κόμβο των Ν. Μουδανιών οι αγρότες με τα τρακτέρ τους (ΒΙΝΤΕΟ)

αγρότες κόμβος Πολυγύρου Θέρμη

Τι αναφέρει ο πρόεδρος των αγροτών των Ν. Φλογητών

Συνεχίζεται και σήμερα το απόγευμα η κινητοποίηση των αγροτών στη Χαλκιδική, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Συγκεκριμένα από το νωρίς το πρωί της 26ης Ιανουαρίου έως και αυτή την ώρα αγρότες από διαφορετικές περιοχές της Χαλκιδικής με τα τρακτέρ τους, τα παρατάσσουν αριστερά και δεξιά του δρόμου στον κόμβο των Ν. Μουδανιών.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση αγροτών στην Θέρμη (ΦΩΤΟ)

«Βρισκόμαστε από το πρωί εδώ με 30 τρακτέρ περίπου. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες μέχρι να εισακουστούν τα αιτήματά μας», σημειώνει ο πρόεδρος των αγροτών των Ν. Φλογητών Παύλος Γιαλαγκολίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο βασικότερα αιτήματά τους έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις, το κόστος της παραγωγής, τις αυξήσεις σε ενέργεια, τα αγροτεμάχια και την φορολογία.

Διαβάστε επίσης  Στο Ιπποκράτειο ναύτης που έπεσε από σκάλα πλοίου στη Χαλκιδική

Ο κ. Φιλοκλής Γκοτζιάς, πρόεδρος αγροτών των Σημάντρων υπογράμμισε: «Βγήκαμε σήμερα στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Εδώ και τρία χρόνια με την μείωση της παραγωγής της ελιάς δεν έχουμε κανένα θετικό αντίκρυσμα από την κυβέρνηση, -παρά τα παρακάλια και τις αντιδράσεις μας-.

Θέλουμε άμεση αλλαγή της ΚΑΠ, η οποία είναι παράλογη, μιας και οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν πραγματικά τις ανάγκες του αγροτικού τομέα», λέει και ζητά άμεση παρέμβαση από τον υπουργό.

Σύμφωνα με τον παραπάνω αύριο αναμένεται να εισέλθουν και άλλα τρακτέρ, ως ένδειξη αλληλοϋποστήριξης και βοήθειας στον δύσκολο αυτό αγώνα, με τον ίδιο να τονίζει για ακόμη μία φορά πως «τα προβλήματα έχουν γίνει πολύ μεγάλα και η κυβέρνηση θα πρέπει να “σκύψει” επάνω σε αυτά, δικαιώνοντας τους αγρότες».

Πηγή: xalkidikipolitiki.com

*Φωτογραφία αρχείου