Διδυμότειχο: Aπό επιθετικό στρεπτόκοκκο και βαριά πνευμονία πέθανε η 9χρονη – To ιατρικό ανακοινωθέν

Καπραβέλος Θεσσαλονίκη

Τι ανακοίνωσε το γενικό νοσοκομείο της πόλης

Σήμερα (5/2) ένα 9χρονο κορίτσι με στρεπτόκοκκο άφησε την τελευταία πνοή στο Διδυμότειχο.

Λίγη ώρα αργότερα, το γενικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν αναφορικά με την αιτία θανάτου της 9χρονης από στρεπτόκοκκο.

Δείτε επίσης: Διδυμότειχο: Μελανιασμένο πήγε στα επείγοντα το 9χρονο κορίτσι που πέθανε με στρεπτόκοκκο

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης”.