Διδυμότειχο: Μελανιασμένο πήγε στα επείγοντα το 9χρονο κορίτσι που πέθανε με στρεπτόκοκκο

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Γεννηματάς

Το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα (5/2) στο Διδυμότειχο όπου ένα 9χρονο κορίτσι με στρεπτόκοκκο έχασε την ζωή του.

Μάλιστα, η βαριά αναπνευστική λοίμωξη είχε ραγδαία εξέλιξη στην 9χρονη στο Διδυμότειχο που τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Διδυμότειχο – Πέθανε 9χρονη με στρεπτόκοκκο

Το τεστ στο οποίο το υπέβαλλαν οι γιατροί βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο και η εικόνα του, όπως ανέφεραν, ήταν εικόνα παιδιού που έχει προσβληθεί από τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο Α, που έχει οδηγήσει στον θάνατο περίπου 10 παιδιά στην Ελλάδα και περίπου 12 ενήλικες.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σήμερα (5/2/24) στις 10.00 το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με πυρετό και πνευμονία. Αργότερα βρέθηκε θετικό στον στρεπτόκοκκο… Οι γιατροί περιγράφουν μια εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση. Το παιδί ήταν μελανό και είχε υποστεί ανακοπή.

Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και μαλάξεις, το διασωλήνωσαν και ετοιμάζονταν να το διακομίσουν στη ΜΕΘ ενηλίκων, του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Όμως, δεν πρόλαβαν…

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε. Στα ερωτηματικά που υπάρχουν εάν ήταν τελικά διεισδυτικός στρεπτόκοκκος η αιτία του θανάτου του 9χρονου ή κάτι άλλο, απάντηση αναμένεται να δώσει η νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργηθεί από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός του παιδιού.

Πηγή: newsit.gr