Παγώνη: “Γίνεται πανικός με τον στρεπτόκοκκο, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοένα και αυξάνονται οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο στην χώρα, γεγονός που έχει σκορπίσει την ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου στην εκπομπή “Κοινωνία Ωρα Mega”.

«Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιπο μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση», τόνισε αρχικά.

Στην συνέχεια τόνισε: «(Ο παιδίατρος) δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει».

Σχετικά με την γρίπη σχολίασε: «Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με την γρίπη, φέτος είχαμε πολλή γρίπη αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση».