Δίκη Πισπιρίγκου: «Οταν πέθανε η Ιριδα δεν ήταν συνέχεια στα πατώματα», κατέθεσε ο Δασκαλάκης

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιριγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Η δίκη συνεχίζεται χωρίς την παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία βρίσκεται σε διπλανή αίθουσα όπου αγορεύει ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας, για την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας. Στην έναρξη της διαδικασίας με αφορμή το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και την κατηγορούμενη, η δικηγόρος του, ζήτησε στην έναρξη της διαδικασίας τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

«Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ», τόνισε η δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας.

Δείτε επίσης: Αλέξης Κούγιας: «Θα μηνύσω τον Δασκαλάκη επειδή έβρισε την Πισπιρίγκου» – Η επιστολή Λιγνάδη για Κασσελάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε στην συνήγορο ότι «εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε».

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται με ερωτήσεις που του υποβάλλονται από την πρόεδρο του Δικαστηρίου και επικεντρώνονται στην ημέρα του θανάτου του έξι μηνών βρέφους, της Ίριδας.

«Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας ήταν πολλά άτομα στο σπίτι. Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο», υποστήριξε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πρόεδρος: Είπατε μια ημέρα πριν το θάνατο της Ίριδας δεν μιλήσατε με την κατηγορούμενη αλλά φαίνεται να έχετε μιλήσει 51 δευτερόλεπτα και μετά έγινε κλήση στο 166. Τι είπατε στο τηλεφώνημα; Ενημερωθήκατε για το παιδί.

Μάρτυρας: Όχι δεν μου είπε κάτι. Υπήρχε ένταση σίγουρα. Ήταν εκείνες οι ημέρες που ήταν το κλίμα έντονο.

Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε.

Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.

Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρωτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;

Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;

Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.

Πηγή φωτό: Eurokinissi