Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι

Νίκος Μίχος ποινικός κώδικας δήμο Θεσσαλονίκης δολοφονία Κορωπί Κούγιας Τοπαλούδη παιδεραστής δικαστήρια κορονοϊού Τοπαλούδη Θεσσαλονίκη κορονοϊό ασέλγεια σύνταξη δίκη Χρυσής Αυγής Ζακ Κωστόπουλου Ρόδος πατέρας απαγωγή Λεμπιδάκη κορονοϊό δικηγόροι Ζάκυνθος

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό

Τελείωσε σήμερα η δίκη σχετικά με το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δύο κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Η δίκη ξεσήκωσε αντιπαραθέσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Η αυλαία «έπεσε» στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να κρίνει ένοχους τους δύο κατηγορούμενους.

Αργά την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας.

Η ίδια θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους.

Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα.

«Προτίθεμαι να απέχω», είπε η εισαγγελέας

Ενταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα, όπου διακόπηκε η δίκη της Ελένης Τοπαλούδη.

Η διαμαρτυρία των δικηγόρων που κατήγγειλαν την εισαγγελέα, στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη για προσβλητική συμπεριφορά προκάλεσε ένταση στη δικαστική αίθουσα με την εισαγγελική λειτουργό να δηλώνει την πρόθεση της να προχωρήσει σε αποχή.

Τα αίματα άναψαν όταν ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος επικαλούμενος την δήλωση – καταγγελία των δικηγόρων ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όλων, όπως είπε, σχετικά με τις αναφορές της εισαγγελέως της έδρας που αφορούν στο ρόλο των δικηγόρων.

Ο σύμβουλος του ΔΣΑ ζήτησε το λόγο την ώρα που ολοκλήρωναν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Κρατώντας την ανακοίνωση- διαμαρτυρίας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων δηλώνοντας πως οι αναφορές της εισαγγελέως για το ρόλο των συνηγόρων «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κεφτοδήμος: εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο, θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Ακολούθησε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν μέλη του ακροατηρίου διαμαρτυρήθηκαν, μεταξύ αυτών και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε να αποχωρήσουν από την δικαστική αίθουσα όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε την δίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *