Ενοπλη ληστεία σε σπίτι πρώην δημάρχου μπροστά στη γυναίκα του 

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Βελεστίνο μετά τη ληστεία στο σπίτι του πρώην δημάρχου της πόλης.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βελεστίνο, από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου εις βάρος του πρώην δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Καζά. Το θύμα, βγήκε από το σπίτι του, προκειμένου να πετάξει σε κοντινό κάδο τα σκουπίδια.

Τότε, αισθάνθηκε ότι κάποιος τον παρακολουθούσε, αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για μία φιλήσυχη γειτονιά. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, επιστρέφοντας στην οικία του, δύο άτομα του επιτέθηκαν και με τη χρήση όπλου και μαχαιριού τον ακινητοποίησαν.

Τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου βρισκόταν η σύζυγός του, η οποία σοκαρίστηκε από το θέαμα. Οι θρασύτατοι ληστές τους έβριζαν και τους απειλούσαν, ζητώντας επίμονα χρήματα. Τελικά, η μοναδική τους λεία ήταν 150 ευρώ που βρίσκονταν μέσα στο πορτοφόλι του 83χρονου άνδρα.

Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό. Μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Καζάς διατέλεσε δήμαρχος στο Βελεστίνο την τετραετία 1986-1990. Επαγγελματικά ασχολήθηκε ως λογιστής. Εχει δύο γιους που διαμένουν εκτός Μαγνησίας.

Πηγή: thenewspaper.gr