Η απάντηση για το γλέντι στον “Ερυθρό Σταυρό”- “Κάθε χρόνο γίνεται η εκδήλωση στο νοσοκομείο” (ΒΙΝΤΕΟ)

χριστουγεννιάτικη γιορτή στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός"

Οι εξηγήσεις για το περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις

Απαντήσεις για το γλέντι στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” έδωσαν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Βούλα Γεωργάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, τόσο η Ματίνα Παγώνη όσο και η Βούλα Γεωργάκη εξήγησαν – με αφορμή την ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Υγείας μετά το βίντεο – ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται εδώ και χρόνια αλλά και ότι το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία και πως ο χώρος που φαίνεται στο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Η γιορτή αυτή γινόταν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώρο. Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή αυτό το φορείο με αυτόν τον χώρο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό.

Θεωρώ πως σωστά γίνεται η ΕΔΕ, σωστά έκανε ο υπουργός να διευκρινιστεί η ιστορία γιατί έγινε και πώς πέρασε το φορείο από τον χώρο αυτό. Μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε έναν άλλο χώρο, δεν θα ήταν κακό.

Το προσωπικό αυτό προσφέρει εδώ και 2.5 χρόνια, όπως και κάθε νοσοκομείο, έβαλε πλάτη, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πέρασαν από κει πάρα πολύ ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν. Γιατί η ιστορία αυτή έφτασε σε αυτό το σημείο, αυτό θα δείξει η ΕΔΕ και ο καθένας μπορεί να κρίνει και μιλάει», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Καλλιάνος: O γιατρός του πατέρα του διαψεύδει ότι έλαβε φακελάκι με 500 ευρώ - "Εξωφρενικό ψεύδος"

«Η κυρία στο φορείο ζήτησε να λάβει μέρος στη γιορτή»

Από τη μεριά της, η Βούλα Γεωργάκη ανέφερε ότι «με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι.

18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, λέγοντας τα κάλαντα. Κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς.

Όσον αφορά το φορείο, η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα», τόνισε.




«Ήταν στημένο όλο αυτό»

Σε ερώτηση εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε το βίντεο στο Facebook, η κ. Γεωργάκη απάντησε: «Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή αλλά δεν καταγράφανε όλοι οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες.

Και η προσωπική μου θέση είναι πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή», επισήμανε η ίδια.