Γιάννενα: Πατέρας καταγγέλλει ότι μετέφερε την κόρη του στο “Παίδων” γιατί… έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ (ΒΙΝΤΕΟ)

κορονοϊός γιος Σουγκλάκου

Τα όσα αναφέρει για το περιστατικό

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε ένας πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού, καθώς υποστηρίζει ότι μετέφερε την κόρη του από τα Γιάννενα στο “Παίδων” της Αθήνας, επειδή έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ αρνείται το περιεχόμενο της καταγγελίας, αλλά ο πατέρας της 7χρονης στα Γιάννενα επιμένει. Όπως λέει αναγκάστηκε να πάει με το δικό του αυτοκίνητο το παιδί στο “Παίδων”, επειδή η ζωή του κινδύνευε και δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια.

Επικαλείται μάλιστα τη μαρτυρία γιατρού, που όπως λέει κάλεσε ενδονοσοκομειακά στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. «Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή» υποστηρίζει ο πατέρας της ανήλικης.




Η μικρή νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πριν από δύο ημέρες κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο “Παίδων” στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας στο Mega, στις 02:00 τα ξημερώματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο “Παίδων”, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Καλλιάνος: O γιατρός του πατέρα του διαψεύδει ότι έλαβε φακελάκι με 500 ευρώ - "Εξωφρενικό ψεύδος"

«Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Η παιδίατρος ρώτησε με ποιο δικαίωμα αρνούνται τη διακομιδή ενός ασθενούς. Της συνέστησε να καλέσει το 166 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν τη διακομιδή, γιατί τελειώνει η βάρδια τους στις 08:00 το πρωί», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

Ανέφερε ακόμα πως το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε κατά τις 03:30 ότι οριακά θα έφταναν στο νοσοκομείο “Παίδων” «Αγία Σοφία», καθώς έληγε η εφημερία του νοσοκομείου. «Έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο “Αγία Σοφία”», είπε ο πατέρας.

Από την άλλη, το ΕΚΑΒ ισχυρίστηκε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή και επεσήμανε πως στις 08:00 δεν έληγε η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά η βάρδια εφημερίας στο νοσοκομείο “Παίδων”.