Καλαμάτα: Συγκλονίζει η αδελφή του επισμηναγού – “Ηταν πολύ άδικο να γίνει έτσι, είχε δύο μικρά παιδάκια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλαμάτα επισμηναγός

Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τον θρήνο στην Πολεμική Αεροπορία σκόρπισε η είδηση ότι ένας 40χρονος επισμηναγός έχασε την ζωή του όταν συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος στην Καλαμάτα.

Η αδελφή του επισμηναγού μίλησε στην εκπομπή του Mega, Live News, και όπως μετέφερε, η οικογένεια έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της μετά την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Δείτε επίσης: Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού στην Καλαμάτα

«Ήταν εκεί η σύζυγός του και τα παιδιά. Ήταν η τελευταία πτήση για να φύγει διακοπές με την οικογένεια του. Θα έφευγε απλά για Κρήτη επειδή είναι από εκεί η σύζυγός του, να περάσουν Πρωτοχρονιά. Είχε νομίζω πάνω από τρεις χιλιάδες ώρες πτήσης. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της αδελφής του 40χρονου επισμηναγού:




«Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου. Ήταν άδικο να γίνει έτσι, ήταν πολύ άδικο. Πολύ νέος άνθρωπος. Ένα πολύ νέο παλικάρι που δυστυχώς έφυγε πολύ άδοξα. Έχει δύο μικρά παιδάκια» πρόσθεσε η αδελφή του επισμηναγού.

Στην ίδια εκπομπή, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε, υποστηρίζοντας πως «άκουσα έκρηξη και είδα το αεροσκάφος σε χαμηλό ύψος».




Σύμφωνα με όσα ανέφερε συγκλονισμένος φίλος του άτυχου πιλότου στο protothema.gr, αυτή ήταν η τελευταία πτήση του με αεροσκάφος τύπου Τ-2, πριν περάσει σε νέο τύπο αεροσκαφών καθώς είχε πάρει μετάθεση στα Τ-6.

Διαβάστε επίσης  Βγήκε στους δρόμους με κελεμπία και "τρέλανε" τους πάντες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς συνέβη η τραγωδία

Η τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 40χρονος επισμηναγός.

Η πτώση σημειώθηκε στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.




Μάλιστα, όλα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση από το αεροδρόμιο, ενώ το ένα του παιδί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ρωτούσε πού είναι ο πατέρας του, καθώς είχε χαθεί από το οπτικό τους πεδίο.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός που έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση αναχαίτισης και κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».