Καρυστιανού για Τέμπη: “Μηνύουμε τους ιατροδικαστές – Ακολουθούν και σε πολιτικούς”

Μαρία Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» θα προχωρήσει σε μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την εθνική τραγωδία αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα. Όσον αφορά τις μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ότι «δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν. Προφανώς δέχτηκαν οδηγία […]

Η Μαρία Καρυστιανού έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» θα προχωρήσει σε μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την εθνική τραγωδία αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Όσον αφορά τις μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ότι «δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν. Προφανώς δέχτηκαν οδηγία να συγκαλύψουν γιατί λειτούργησαν έξω από κάθε πρωτόκολλο ελληνικό και ευρωπαϊκό».

Συγκεκριμένα η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε ότι «δεν έγιναν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, για να δούμε από τι κάηκαν οι άνθρωποί μας, ούτε αν υπήρχαν εύφλεκτες ουσίες για να διαπιστωθεί αν ζούσαν και κάηκαν ζωντανοί. Είναι πολύ βαριές, σημαντικές και σκόπιμες οι παραλείψεις που έγιναν από τη μεριά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Όταν υπάρχει απανθράκωση, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτές δεν έγιναν».

Οργή για το κλείσιμο της Βουλής

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» εξέφρασε την αγανάκτησή της και για το γεγονός ότι η Βουλή κλείνει την Παρασκευή (24/5), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από που προκύπτει αυτό; Από την σημαία πήραν την άδεια; Δεν θα τηρηθεί τίποτα νόμιμο σε αυτή την χώρα;».

Διαβάστε επίσης  Δυστύχημα στα Τέμπη: Το όνομα της Αλεξάνδρας Λάτα δόθηκε σε δρόμο της Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού στο κλείσιμο των εργασιών της Βουλής έχει να κάνει με μήνυση που έχει κατατεθεί κατά του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου και άλλων υπουργών, μήνυση η οποία έχει φτάσει στη Βουλή και όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου δεν μιλάει κανείς γι΄αυτό.

«Μην ξεχνάτε πως έχουν περάσει τρεις εβδομάδες που έχει φύγει μια μήνυση που αφορά τον κ. Τριαντόπουλο και τους υπόλοιπους υπουργούς προς την Βουλή για την οποία δεν μιλάει κανείς. Αυτό είναι αδιανόητο για μια δημοκρατική θεωρητικά χώρα- εγώ γνωρίζω πως δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά για αυτούς που από το πρωί έως το βράδυ προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο».

Η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων που θα προκαλέσουν έκπληξη και πολλές συζητήσεις.

 

 

Φωτογραφία αρχείου – Χρήστος Μπόνης/Αρχιεπισκοπή Αθηνών