Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν μετρητά και κοσμήματα στις εγκαταστάσεις της δομής (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που γίνονται για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με τις εξελίξεις να τρέχουν αυτό το διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εικόνες με μετρητά μέσα σε σακούλες και κοσμήματα που ήταν κρυμμένα σε διαμέρισμα του ιδρυτή της οργάνωσης και της πρεσβυτέρας, έρχονται να φουντώσουν τις συζητήσεις για κακοδιαχείριση και μαύρα ταμεία στην «Κιβωτό» την εποχή που ο πατέρας Αντώνιος και η Σταματία Γεωργαντή ήταν επικεφαλής.

Η σακούλα με τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων βρέθηκε σε τουαλέτα στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου στον Κολωνό, που είχε μετατραπεί σε αποθήκη. Ήταν 10.000 ευρώ συνολικά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Με τους ελέγχους να συνεχίζονται και να φέρνουν στο φως νέα αντικείμενα αξίας.

Δύο μέρες μετά τον εντοπισμό της χαρτοσακούλας με τα 10.000 ευρώ σε δεσμίδες, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ακολούθησε έρευνα και στο διαμέρισμα της πρεσβυτέρας που βρίσκεται σε κτίριο δίπλα στα κεντρικά γραφεία. Εκεί εντοπίστηκε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας -και αφού πρώτα αφαιρέθηκε το σοβατεπί- ένα κουτί με κοσμήματα που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Κιβωτός του κόσμου λεφτά

Τόσο η χαρτοσακούλα με τα 10.000 ευρώ όσο και το κουτί με τα κοσμήματα παραδόθηκαν από τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού» στην Οικονομική Αστυνομία, με τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να επιμένουν από πέρυσι ότι όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες θα καταρρεύσουν.

Από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν προκύψει μια σειρά από στοιχεία για τους άλλοτε διαχειριστές της ΜΚΟ. Ενδεικτικά την εποχή των capital control φέρονται να προχώρησαν σε αγορά παραδοσιακών κατοικιών στη λίμνη των Ιωαννίνων με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Επιπλέον 250.000 ευρώ κόστισε η ανακατασκευή τους.

Κιβωτός του κόσμου κοσμήματα

Η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και 7 συνεργάτες του στην «Κιβωτό», που κατηγορούνται για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε κακουργηματική κατηγορία για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών.

Ο 19χρονος και ο 16χρονος που έχουν κατηγορήσει τον πατέρα Αντώνιο ότι δεν έχουν πάρει τίποτα πίσω, παρά τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ο πατέρας Αντώνιος περιμένει όπως διαρρέει το περιβάλλον του να δικαστεί για να λάμψει όπως επισημαίνεται η αλήθεια, με μια σειρά από στοιχεία και ευρήματα όπως αυτά να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της μεγάλης έρευνας.

Πηγή: megatv.com