Ξέσπασε ο πατέρας Αντώνιος: «Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος

Ο ίδιος, η πρεσβυτέρα και ακόμη δύο άτομα διώκονται για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αθώος δηλώνει πως είναι ο πατέρας Αντώνιος και υποστηρίζει πως είναι άδικη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του και της πρεσβυτέρας για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η εισαγγελική έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό του Κόσμο» τα χρόνια που ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή έπαιρναν αποφάσεις ολοκληρώθηκε και το ζευγάρι διώκεται πλέον, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Διώξεις για συνέργεια ασκήθηκαν και σε δύο στενούς συνεργάτες τους, με τον άλλοτε επικεφαλής της ΜΚΟ να εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος.
Η εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» επικοινώνησε με τον πατέρα Αντώνιο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο ιδρυτής της «Κιβωτού» ξέσπασε και επανέλαβε πως είναι αθώος. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στα οικονομικά της ΜΚΟ, τα χρόνια που αποφάσιζε ο ίδιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

«Η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε είναι άδικη και αβάσιμη. Μαζί με εμένα κατηγορούνται ακόμη η πρεσβυτέρα και ένα μέλος της οικογένειάς μου, επειδή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του κόσμου». Συνεχίζονται οι διώξεις για κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται. Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά. Κατηγορούμαστε για υπεξαίρεση, ενώ η ίδια η πρεσβυτέρα παρέδωσε τα χρήματα που βρίσκονταν στην «Κιβωτό» όταν της ζητήθηκε και εξήγησε πώς δεν είναι δικά μας. Αυτό αναφέρεται και στην έκθεση κατασχέσεων.

Δείτε επίσης: Δίωξη για ξέπλυμα, απιστία και υπεξαίρεση στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Παρέδωσε πάνω από 450 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προέρχονται από δωρεές και χορηγίες. Η «Κιβωτός» δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος. Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο» ανέφερε.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ειδικότερα, στην πρεσβυτέρα οι Αρχές αποδίδουν τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, ενώ στον πατέρα Αντώνιο αποδίδεται ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, ενώ και οι δύο βαρύνονται ακόμα με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ποινική δίωξη επίσης σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου και σε βάρος ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που προηγήθηκε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων δύο φορές αρνούμενοι με τρόπο κατηγορηματικό ότι έχουν διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα ή ότι έχουν κακοδιαχειριστεί έστω και ένα ευρώ από τα διαθέσιμα της Κιβωτού του Κόσμου. Ωστόσο, οι εξηγήσεις τους δεν στάθηκαν αρκετές, όπως φάνηκε από την άσκηση της ποινικής δίωξης, για να πείσουν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: newsit.gr