Κολωνός – Λύτρας: “Σε πολύ κακή κατάσταση η 12χρονη, η ανακρίτρια ήταν απαξιωτική απέναντί της”

Λύτρας

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό όπως δήλωσε ο συνήγορος της προφυλακισμένης μητέρας της, Απόστολος Λύτρας.

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega, είπε ότι η θεία του παιδιού που του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστρωπία σε βάρος της κόρης της, τού ζήτησε να μεταφέρει ότι η συμπεριφορά της ανακρίτριας προς την 12χρονη «δεν ήταν η ενδεδειγμένη».

Η κατηγορούμενη μητέρα «δεν έχει βγει από το κελί της και η μόνη της ένοια είναι να επιστρέψει στα παιδιά της. Τα εντάλματα σύλληψης έχουν αργήσει και έχω την εντύπωση ότι η ανάκριση πάει με αργούς ρυθμούς και κάποιοι από τους εμπλεκόμενους μπορεί να διαφύγουν στο εξωτερικό» είπε αρχικά ο κ. Λύτρας ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση εάν αποδίδει ευθύνες στην ανακρίτρια απάντησε καταφατικά:

«Πράγματι, δεν κρύβω τα λόγια μου. Ήρθα σε επαφή με τη θεία που μου ανέφερε πως η 12χρονη είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το παιδί μπήκε σε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές. Έχω την εντολή από τη θεία να να αναφέρω ότι όπως της έχει πει το παιδί, η συμπεριφορά της ανακρίτριας προς την 12χρονη δεν ήταν η ενδεδειγμένη», είπε ο κ. Λύτρας και διευκρίνισε:

Διαβάστε επίσης  Απίστευτο περιστατικό: Μπήκε από το παράθυρο και αποπειράθηκε να βιάσει ανήλικη

«Αυτό που μου μετέφερε η θεία ότι ο τρόπος απέναντι στη 12χρονη ήταν απαξιωτικός με αποτέλεσμα να μεσολαβήσει η ψυχολόγος για να γίνονται οι ερωτήσεις και τα πράγματα πιο ήρεμα».

«Ενδεχομένως η θεία θα κρατήσει τη 12χρονη. Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όποιον και να βάλετε για έξι ώρες να καταθέτει στη ΓΑΔΑ, είναι τραγικό. Ενδεχομένως κάποια στιγμή αυτά έπρεπε να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και όχι ένα 12χρονο να δίνει καταθέσεις στη ΓΑΔΑ» είπε ακόμα ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα για τη μητέρα της 12χρονης, την οποία υπερασπίζεται, ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε: «Δεν την έχει ενοχλήσει κανείς. Κανείς δεν την έχει τραμπουκίσει. Δεν έχει βγει έξω από το κελί της. Παρότι μπορεί να προαυλιστεί, δεν το έχει κάνει. Πράγματι είναι σε διπλανά κελιά με την Πισπιρίγκου. Μιλάνε, χωρίς να μπορεί η μια να δει την άλλη.

»Προφανώς αυτό που την απασχολεί είναι τα λάθη που η ίδια έχει κάνει στο μεγάλωμα της 12χρονης. Από εκεί και μετά η φυλακή είναι πολύ σκληρό πράγμα. Δεν έχει βγει από το κελί της. Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με τίποτα άλλο, πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.