Κόρινθος: “Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια”, λέει ο Μπαλάσκας για τον πνιγμό της 6χρονης

Παραλία Σάρτη Χαλκιδική

Στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα (24/8) το πρωί ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας για τον θάνατο της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα στην Κόρινθο. Όπως δήλωσε ο ίδιος έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σήμερα θα γίνει και η απολογία του πατέρα της 6χρονης που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα του κοριτσιού ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Απολογείται ο πατέρας

Ο 42χρονος πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Αυγούστου στην παραλία Καλαμακίου στα Ίσθμια Κορινθίας, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το πρωί. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού είναι αμείλικτα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν βούτηξε για να σώσει την κόρη του επειδή έχει άσθμα, ενώ μαρτυρίες θέλουν το κοριτσάκι να φορούσε τα ρούχα και τα παπούτσια της.

Όπως ισχυρίστηκε ο 42χρονος, σε απόσταση 10-15 μέτρων από την ακτή πήγε δίπλα σε μια δεμένη, ξένη βάρκα για να ανεβάσει πάνω τη μικρή, αυτή του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και ξαφνικά βρέθηκε στο βυθό.

Φωτογραφία αρχείου