Κορονοϊός: Νεκρός ένας 86χρονος – 117 συνολικά τα θύματα

Θεσσαλονίκη κορονοϊό δείγματα ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη κορονοϊό Ηρακλής Δράμα κορονοϊός ΟΛΘ

Συνεχίζει να σπέρνει θύματα στη χώρα η πανδημία

Ακόμη έναν νεκρό αφήνει στη χώρα μας ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα, ο κορονοϊός στέρησε τη ζωή σε έναν 86χρονο, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Συνολικά, τα θύματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 117.

Ο 86χρονος, είχε καρδιολογικά προβλήματα.

10 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα σήμερα

Τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό είναι 10 και συνολικά 2.245, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση.

61 είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ 44 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Νωρίτερα έγινε γνωστός ο θάνατος του 116ου ασθενούς στη χώρα

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστός ο 116ος θάνατος ασθενούς με κορονοϊό στη χώρα.

Πρόκειται για έναν 66χρονο στις Σέρρες, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί το πιο πρόσφατο θύμα του κορονοϊού στη χώρα.

Έτσι, τα θύματα στη χώρα μας έφτασαν τα 116.

Ακόμη 2 νεκροί νωρίτερα μέσα στη μέρα

Ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (20/4), κατέληξε ένας 74χρονος άνδρας που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης  Eurovision 2024: Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις των χορευτών της Σάττι - "Είμαστε Ελληνες Τούρκοι" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να είχε επιβαρυμένη υγεία καθώς έπασχε από υποκείμενο νόσημα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα έφτασε πλέον τους είναι 115 (85 άνδρες και 30 γυναίκες).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί πέθανε από τον ιό και μια 68χρονη γυναίκα από την Καστοριά, ενώ χθες Κυριακή του Πάσχα έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 3 άντρες, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 2 καταγεγραμμένους θανάτους.

Επίσης το Μεγάλο Σάββατο το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Από αυτά, 570 (25,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 67 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς, 15 (22,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *