Κορονοϊός: Το αρνητικό πρώτο τεστ και η δύσκολη μάχη του 42χρονου από την Πορταριά Χαλκιδικής

Χαλκιδική κορονοϊό Πορταριά

Είχε ταξιδέψει και στη Δυτική Μακεδονία

Ενας 42χρονος αγρότης και πωλητής σε λαϊκές αγορές από την Πορταριά Χαλκιδικής είναι το 80ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η Πορταριά και ο δήμος Νέας Προποντίδας έχουν βυθιστεί στη θλίψη στο άκουσμα ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο 42χρονος οικογενειάρχης ήταν πολύ αγαπητός στην Πορταριά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thes.gr, ο άτυχος άνδρας πουλούσε ελιές σε λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πιο μακρινά σημεία. Μετά την Καθαρά Δευτέρα είχε ταξιδέψει στη Δυτική Μακεδονία για την εργασία του, ενώ φέρεται να βρέθηκε και στην Καστοριά.

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν στα μέσα Μαρτίου. Αρχικά ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πολυγύρου. Εκεί του έγινε τεστ για τον κορονοϊό που βγήκε αρνητικό.

Οταν όμως, μετά από μερικές ημέρες ξαναπήγε, του έγινε νέο τεστ που ήταν θετικό και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ.

Διαβάστε επίσης  Στο Ιπποκράτειο ναύτης που έπεσε από σκάλα πλοίου στη Χαλκιδική

Ο 42χρονος, που αντιμετώπιζε πρόβλημα καρδιάς, μαζί με το ιατρικό προσωπικό, έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ωστόσο χθες το βράδυ κατέληξε.

Το μήνυμα του δημάρχου Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορονοϊό αποδείχθηκε άνιση.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους.

Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *