Λαμία: Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο μαθητής που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων

Λαμία 12χρονος ατύχημα

Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση

Τρόμο προκάλεσε στη Λαμία το γεγονός πως ένας μαθητής γυμνασίου έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων, όταν υποχώρησε πίσω του η περίφραξη του σχολείου.

Ο 13χρονος μαθητής από τη Λαμία υποβάλλεται σε χειρουργεία στα πόδια και την σπονδυλική του στήλη.

Σε μεγάλη ώθηση που δέχθηκε το πλέγμα, αποδίδει στο πόρισμα ο δήμος Λαμιέων, σημειώνοντας πως κατά τον έλεγχο η περίφραξη κρίθηκε λειτουργική. Τα παιδιά μπορούσαν να βρίσκονται στον συγκεκριμένο προαύλιο χώρο, που φαίνεται και στα πλάνα της ΕΡΤ από το σημείο, καθώς σε αυτόν υπάρχει αίθουσα που γίνεται μάθημα.

Λαμία 12χρονος ατύχημα

Το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, χειρουργήθηκε και στα δύο πόδια για την αποκατάσταση των τραυμάτων του, ενώ κατά τις επόμενες ημέρες πρόκειται να χειρουργηθεί και στην σπονδυλική του στήλη.

Διαβάστε επίσης  Λαμία-Αρης 2-4: Ολική ανατροπή με τρομερή εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο 12χρονος που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Λαμιέων «στους ετήσιους ελέγχους δεν διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του Γυμνασίου, αλλά ούτε έχει υπάρξει αίτημα από το σχολείο για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολό της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση η οποία δεν καθιστά την κατασκευή αποσαρθρωμένη και μη λειτουργική. Το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει».

Λαμία 12χρονος ατύχημα

 

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία της Λαμίας από το περιστατικό. Τα παιδιά μπορούσαν να βρίσκονται στον υπερυψωμένο προαύλιο χώρο.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή φωτό: lamiareport