Στο νοσοκομείο 12χρονος που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων

Λαμία 12χρονος ατύχημα

Φέρει σοβαρά τραύματα στο σώμα του

Παραλίγο τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9) σε γυμνάσιο της Λαμίας, καθώς 12χρονος έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων.

Συγκεκριμένα, μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στο πίσω χώρο του κτιρίου (ταράτσα) και πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών. Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον πέντε  μέτρων!

Στο σημείο επικράτησε πανικός με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν προς βοήθεια στο μικρό μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.

Λαμία 12χρονος ατύχημα

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και ενώ ο μαθητής είχε αρχίσει να συνέρχεται. Φέροντας σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και εμφανώς στα δύο του πόδια, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκε από πάνω του για άμεσες εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης του.

Διαβάστε επίσης  Τρόμος για καθηγήτρια σε σχολική αίθουσα - Την καταπλάκωσε ο σχολικός πίνακας

Στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μετέβη και στο ΓΝ Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση του μαθητή. Επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, για να ενημερωθούν πως έγινε το κακό.

Λαμία 12χρονος ατύχημα

Έκλεισε προσωρινά η πρόσβαση στο χώρο, προκειμένου να μην υπάρξει νέο ατύχημα και θα ακολουθήσει επιθεώρηση από ειδικούς της κατάστασης όλης της περίφραξης, καθώς και αναλυτική διερεύνηση όλων των λεπτομερειών για την εξακρίβωση των αιτιών του σοβαρού ατυχήματος, ώστε να μην ξανασυμβεί.

Στη Λαμία έτυχε να βρίσκεται και ο ΓΓ του Υπουργείου αρμόδιος για θέματα Α’Βαθμιας, Β’Βαθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Κατασαρός, ερχόμενος από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Πήγε κι εκείνος στο σημείο του ατυχήματος και ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την διακομιδή και νοσηλεία του μαθητή σε Νοσοκομείο των Αθηνών

Πηγή: lamiareport