Ο απινιδωτής έσωσε τη ζωή ενός άνδρα στις Σέρρες λίγο πριν την Ανάσταση

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία χθες (15/4) το βράδυ στην Ανάσταση έξω από την εκκλησία στην Τριάδα Σερρών.

Πιο συγκεκριμένα, σωτήρια ήταν η παρέμβαση πέντε ατόμων, τεσσάρων εκπαιδευμένων πολιτών κι ενός γιατρού, σε έναν 50χρονο, που κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς λίγο πριν την Ανάσταση, έξω από την εκκλησία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τον 50χρονο έσωσαν ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου Βασίλης Πουρτουλίδης, ο πιστοποιημένος νοσηλευτής της ομάδας Παναγιώτης Τσακαλίδης, ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, μια γυναίκα του χωριού και ο ιερέας οι οποίοι ήξεραν ΚΑΡΠΑ, ενώ σωτήρια αποδείχθηκε η ύπαρξη δύο απινιδωτών στο διπλανό χωριό, τον Χείμαρρο Σερρών, της ομάδας και του χωριού από προσφορά ενός πολίτη.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έκανε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου: «Ο γραμματέας της ομάδας με ειδοποίησε ότι έξω από την εκκλησία είχε καταρρεύσει ένας συγγενής του, ένας 50χρονος από ανακοπή καρδιάς. Μαζί με τον νοσηλευτή της ομάδας μας, Παναγιώτη Τσακαλίδη, τρέξαμε προς τα εκεί παίρνοντας τον απινιδωτή που είχαμε στο χωριό, ενώ έχουμε κι έναν δεύτερο στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης  Φωτιά σε δασική έκταση στον Λαγκαδά - Στη μάχη εναέρια μέσα

Όταν βρεθήκαμε στη σημείο βρήκαμε τον ιερέα να κάνει μαλάξεις στον 50χρονο κι αναλάβαμε εμείς, κάτι που κάναμε για πάρα πολύ ώρα γιατί δεν είχε σφυγμό. Αμέσως ήρθε ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, που κάνει Πάσχα στο χωριό, αλλά και μια κοπέλα. Κάναμε κάρπα για πάρα πολλή ώρα ενώ σχετικά γρήγορα ήρθε το ασθενοφόρο που τον διεκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο τον είχαμε επαναφέρει και είχε επαφή με το περιβάλλον. Ο Παύλος σώθηκε από θαύμα, από το γεγονός ότι ξέραμε κάρπα και αλλά και από ότι είχαμε δύο απινιδωτές στο Χείμαρρο που αποδείχτηκαν σωτήριοι. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το Πάσχα θα παραμείνει στη μνήμη μας σαν κάτι ξεχωριστό».

Ο ένας απινιδωτής βρίσκεται σε κεντρικό σημείου του Χειμάρρου και ο άλλος στα γραφεία της τοπικής ομάδας, του Ηρακλή Χειμάρρου, ενώ αρκετοί κάτοικοι του χωριού έχουν εκπαιδευτεί πιστοποιηθεί από το KIDS SAVE LIVES-Τα παιδιά σώζουν ζωές.