Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Τρικάλων – Λάρισας στο Ζάρκο

αγρότες πορεία κόμβος Επανομής Θεσσαλονίκη

Αύριο θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, προχώρησαν σήμερα (2/2) οι αγρότες του δήμου Φαρκαδόνας και των Τρικάλων.

Ο συμβολικός αποκλεισμός έγινε υλοποιώντας απόφαση που πάρθηκε στην Πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων ” Η Άνοιξη” σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις καθώς οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν τους ικανοποιούν.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ 3 ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζάρκου, Γιάννης Σδράλης, η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, αντιστοιχεί σε 5 ευρώ το στρέμμα, τη στιγμή που οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο με νόμο για να μην βγαίνουν κάθε χρόνο στο δρόμο. Για το ηλεκτρικό ρεύμα η τιμή για τους αγρότες να είναι 0,7 ευρώ η kw.

Διαβάστε επίσης  Περιήγηση στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη στα Τρίκαλα – Ενα ταξίδι στο έργο του κορυφαίου Ελληνα δημιουργού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι φοιτητές των ΤΕΦΦΑ που εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον δίκαιο, όπως, χαρακτήρισαν τον αγώνα των αγροτών.

Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενώ αύριο θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Θεσσαλία και την Δυτική Μακεδονία.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από τα σημεία όπου βρίσκονται παραταγμένα τα τρακτέρ όλες αυτές τις ημέρες.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης προχώρησαν και σήμερα οι αγρότες των Δένδρων και των Πλατανουλίων που ενισχύθηκαν με νέα τρακτέρ από την Γιάννουλη και τη Ροδιά.

Πηγή: ertnews.gr