Οι διασώστες πάλεψαν 16 λεπτά να σώσουν τον εξάχρονο που πνίγηκε στη θάλασσα

κορονοϊός γιος Σουγκλάκου

Εχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν χθες (15/7) απόγευμα, όταν ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στο Μεγάλο Καβούρι ένα 6χρονο παιδί.

Το 166 του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση στις 18:01 για περιστατικό από την περιοχή του Καβουρίου (Μεγ.Καβούρι-τρύπια βάρκα) για παιδί το οποίο είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα χωρίς αισθήσεις.

Κατά πληροφορείς μέσα σε οχτώ λεπτά από την κλήση στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι έφτασαν ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης: Τραγωδία: Αγοράκι έξι ετών πνίγηκε στη θάλασσα

Άμεσα αποφασίστηκε η διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 λεπτά με τους διασώστες να προσπαθούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της διακομιδής να επαναφέρουν το παιδί πραγματοποιώντας συνεχώς Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Καλλιάνος: O γιατρός του πατέρα του διαψεύδει ότι έλαβε φακελάκι με 500 ευρώ - "Εξωφρενικό ψεύδος"

Δυστυχώς, όμως, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: protothema.gr