Παλαιό Φάληρο: Ξεψαχνίζουν το μητρώο του νεκρού 56χρονου οι αρχές – Αναζητούν τους δολοφόνους του

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Παλιός γνώριμος των αρχών ο άνδρας

Φως στην υπόθεση της εκτέλεσης του 56χρονου άνδρας που δολοφονήθηκε χθες (30/11) το βράδυ στο Παλαιό Φάληρο, προσπαθούν να ρίξουν οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει μπει το πλούσιο ποινικό παρελθόν του θύματος, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν φύλλο και φτερό τις υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί αναζητώντας στοιχεία που πιθανόν τους «δείξουν» αυτόν ή αυτούς που τον ήθελαν νεκρό.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως ο 56χρονος είχε κατά το παρελθόν συλληφθεί αρκετές φορές και είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση παράνομων τσιγάρων και πλαστογραφία, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία.

Αυτό που ερευνάται επίσης είναι αν το θύμα της επίθεσης συνδέεται με το αυτοκίνητο που είχε εντοπιστεί στα τέλη Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή και είχε στο εσωτερικό του ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 56χρονος δολοφονήθηκε περίπου στις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης ενώ βρισκόταν στον δρόμο, κοντά σε μία πολυκατοικία επί της οδού Άτλαντος.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τους πυροβολισμούς, κάλεσαν στην Αστυνομία και έντρομοι ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Σύμφωνα με αναφορές, οι δράστες ήταν δύο και πυροβόλησαν το θύμα στο στήθος. Ο 56χρονος μεταφέρθηκε ζωντανός στον Ευαγγελισμό, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Στο σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί εντοπίστηκαν δύο κάλυκες των 9mm, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.