Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους

Χθες, ένα βρέφος κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 15μηνών αγοράκι θα μεταφερθεί στην γειτονική Αλβανία, χώρα καταγωγής των γονέων για να ταφεί.

Πτολεμαΐδα: Θρήνος για τον θάνατο του βρέφους – Τους έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο, καταγγέλλουν οι γονείς

Το βρέφος είχε εκ γενετής προβλήματα υγείας και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Στόχος είναι να διαπιστωθεί τι συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό και για ποιον λόγο δόθηκε η οδηγία στους γονείς να πάρουν το βρέφος στο σπίτι. Πρόκειται για λάθος διάγνωση των γιατρών που εξέτασαν το 15 μηνών αγοράκι ή για πλημμελή άσκηση καθηκόντων;

Περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα γίνουν γνωστά σε μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το βρέφος μεταφέρθηκε την Πρωτοχρονιά με υψηλό πυρετό αλλά οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία, τού χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι του. Όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε, το μωρό μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το περιβάλλον της οικογένειας τους έδιωξαν ξανά.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Όταν την Τρίτη το βράδυ πήγαν για τελευταία φορά στο νοσοκομείο αποφασίστηκε η εισαγωγή του και έπειτα από τέσσερις ώρες το μωρό πέθανε.

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου και λόγω της έξαρσης των Λοιμώξεων, του covid-19, να θωρακιστεί η Υγεία όλων. Έτσι, αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τέστ ταχείας ανίχνευσης του Κορονοϊού (rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο Νοσοκομείο.




Πηγή: ertnews.gr