Πτολεμαΐδα: «Τους έδωσαν μια αντιβίωση και τους είπαν να φύγουν», αποκαλύπτει ο θείος του βρέφους (ΒΙΝΤΕΟ)

μωρό βρέφος παιδί Ισπανία παιδί βαρέλι

Πρόκειται να διενεργηθεί ΕΔΕ για τον ξαφνικό θάνατο του μωρού

Στο θρήνο έχει βυθιστεί η Πτολεμαΐδα μετά τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους στο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Σήμερα οικογένεια και συγγενείς αποχαιρέτησαν το μικρό παιδάκι, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι πέθανε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Για τον ξαφνικό θάνατο του μωρού πρόκειται να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.




Ο θείος του μωρού μίλησε στον Alpha για όσα έγιναν πριν φύγει το παιδί από τη ζωή. Όπως αποκάλυψε το παιδί είχε πυρετό για τρεις ημέρες, οι γιατροί του έγραψαν αντιβίωση και είπαν στους γονείς να γυρίσουν σπίτι. Τη δεύτερη φορά που το πήγαν στο νοσοκομείο οι γονείς καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονταν. Τη δεύτερη φορά το μωρό πέθανε.

Δείτε επίσης: Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους

Όπως ανέφερε ο θείος του βρέφους τους είπαν ότι είναι γρίπη και θα περάσει να πάρουν μια αντιβίωση και εντάξει. Όταν μάλιστα η μητέρα ανέφερε τα συμπτώματα τους είπαν οι γιατροί «θα πάρετε μια αντιβίωση και κάτι παυσίπονα και θα φύγετε, δεν θα καθίσετε μέσα δεν θα σας κάνουμε εισαγωγή», ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο θείος «η διάγνωση ήταν προβλήματα αναπνευστικού που πήγαινε σήμερα στο νεκροτομείο της Λάρισας. Από εκεί βγήκε το πόρισμα ότι είναι το πρόβλημα»

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Ο θείος του βρέφους μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν είχε ακούσει να έχει το βρέφος κάποια εκ γενετής προβλήματα.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωση αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Πηγή: newsbomb.gr