Σαντορίνη: “Καμπάνα” σε βενζινάδικο για αθέμιτη κερδοφορία

Βαριά «καμπάνα» 5.000 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτικές Αρχές σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σαντορίνη.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Επιπλέον απευθύνθηκαν συστάσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σκόπελο προκειμένου στο εξής να τιμολογεί με τέτοιο τρόπο το πετρέλαιο κίνησης, ώστε η διαφορά της τιμής πώλησης από την τιμή της εκάστοτε τελευταίας προμήθειας, να μην είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη διαφορά που ίσχυε κατά την 31/8/2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σαντορίνη καθώς σε έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, απευθύνονται συστάσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σκόπελο ώστε στο εξής να τιμολογεί με τέτοιο τρόπο το πετρέλαιο κίνησης ώστε η διαφορά της τιμής πώλησης από την τιμή της εκάστοτε τελευταίας προμήθειας, να μην είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη διαφορά που ίσχυε κατά την 31/8/2021.