Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Καστοριάς

κακοκαιρία δήμος Καστοριάς

Μεγάλες οι καταστροφές μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από σήμερα (19/6) ο δήμος Καστοριάς, μετά από το σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στις 17 Ιουνίου, κατόπιν συνεννόησης του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο.

Την απόφαση να τεθεί σε κατάσταση SOSO ο δήμος Καστοριάς πήρε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε επίσης: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Καστοριάς σε έκτακτη ανάγκη λόγω της κακοκαιρίας

Το αίτημα προέκυψε εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, η ανταπόκριση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η προαναφερθείσα απόφαση, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, το αίτημα αναφερόταν στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Με το αίτημά του, ο δήμαρχος Καστοριάς ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.