Σεισμός στη Συρία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια η Ελλάδα

σεισμός Τουρκία

Μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ανθρωπιστική βοήθεια κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει στη Συρία η Ελλάδα, μετά τον φονικό σεισμό που “χτύπησε” τη χώρα.

Μετά το αίτημα  της Συρίας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα αποστέλλει στη χώρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό και την κάλυψη άμεσων αναγκών τους, ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

Οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι ήταν έτοιμες από την πρώτη στιγμή να στείλουν βοήθεια στη Συρία, αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό άμεσα, για άλλους λόγους, που δεν οφείλονται στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του «η χώρα μας από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τον σεισμό ήταν έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμόπληκτων στη Συρία και η όποια καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ιδία υπαιτιότητα» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα, αντιθέτως, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για άμεση αποστολή υλικού στη Συρία, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, μέσω του οποίου διασφαλίζεται συντονισμένη και αποτελεσματική παροχή συνδρομής από τα κράτη-μέλη σε πληγείσες περιοχές».

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Το Κράτος Δικαίου στη χώρα είναι πιο ισχυρό από ποτέ"

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία για τους πληγέντες από το σεισμό, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού πραγματοποιείται με τον συντονισμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: newsit.gr