Σερραίοι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία Οδό στο ύψος του Στρυμονικού (ΦΩΤΟ)

Σέρρες αγρότες Εγνατία Οδός

Αύριο θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τον πρωτογενή τομέα

Την Εγνατία Οδό στο ύψος του Στρυμονίκου έκλεισαν σήμερα συμβολικά και για 20 είκοσι λεπτά, οι αγρότες των Σερρών.

Σύμφωνα με το infonews24, αντιπροσωπεία των Σερραίων αγροτών θα δώσει αύριο το «παρών», στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, όπου και θα συναποφασίσουν και θα καθορίσουν οι αγρότες της χώρας, τις επόμενες κινήσεις τους.




«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εξαγρίωσαν τον κόσμο ακόμη περισσότερο. Μας έσυραν στα μπλόκα. Αλλιώς ξεκινήσαμε τον αγώνα μας κι αλλιώς καταλήγουμε. Σίγουρα η στάση μας θα είναι σκληρότερη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

«Προχωράμε σε κινητοποιήσεις δυναμικές και κλιμάκωση. Ακούσατε τις εξαγγελίες, οι οποίες ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος» ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Σέρρες αγρότες Εγνατία Οδός

Δείτε επίσης: Αγρότες περνάνε από χωράφια για να μπουν στη Θεσσαλονίκη μετά το μπλόκο της ΕΛΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Από εκεί και πέρα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αγρότες εξετάζουν είτε την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, είτε το συντονισμένο αποκλεισμό των Εθνικών Οδών της χώρας.

Σέρρες αγρότες Εγνατία Οδός

Μπλόκο στους αγρότες της Χαλκιδικής

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στο μπλόκο της Χαλκιδικής ανάμεσα στους αγρότες και στην Αστυνομία, όταν η πορεία των αγροτών με τα 35 τρακτέρ ξεκίνησε από το μπλόκο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους διέκοψαν στο ύψος του Λακκώματος επί της Εθνικής Οδού Μουδανίων Θεσσαλονίκης.

αγρότες μηχανοκίνητη πορεία

Στόχος των διαμαρτυρομένων ήταν να προσεγγίσουν το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, και να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον εκπρόσωπο του Γραφείου του.

αγρότες μηχανοκίνητη πορεία

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αγρότες αποφάσισαν να επιχειρήσουν να παρακάμψουν το μπλόκο της ΕΛΑΣ και να φτάσουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης μέσα από τα χωράφια.

Διαβάστε επίσης  Νεκρός οδηγός σε μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στις Σέρρες

αγρότες μηχανοκίνητη πορεία

Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία λογική σύγκρουσης με τους αγρότες»

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, το αγροτικό ζήτημα άπτεται πολλών διαφορετικών Υπουργείων. Δεν υπάρχει καμία λογική σύγκρουσης με τους αγρότες, όπως το έκανε σαφές και ο πρωθυπουργός και η προσπάθεια θα συνεχιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι «οι παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών δεν ξεκίνησαν με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Είναι δικαιολογημένη και μία αυξημένη ανησυχία των αγροτών στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει με πράξεις ότι είναι δίπλα σε κοινωνικές ομάδες, μιλάει ακούει, απαντάει στα αιτήματα, πάντα με ρεαλισμό. Δεν γνωρίζω για κάποια συνάντηση, που να είναι προγραμματισμένη. Ικανοποιούμε τα αιτήματα πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια, αυτό που μπορούσαμε το ανακοινώσαμε. Όταν υπάρχει πλεόνασμα προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξάλλου, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο πρωθυπουργός θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της αντιπολίτευσης και δη αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήσει τα τρακτέρ και να απαντήσει με σαφήνεια για το ποια είναι η θέση του κόμματος του έναντι των αιτημάτων των αγροτών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο τελευταίος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέβηκε σε τρακτέρ αργότερα ως πρωθυπουργός επέβαλε φόρους στους αγρότες».

Πηγή: https://infonews24.gr/