Σέρρες: «Μας ρωτάει συνέχεια για τον μαθητή» δήλωσε η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη

Σέρρες δημοτικό σχολείο

Ο 6χρονος είναι σε γενικές γραμμές καλά στην υγεία του

Προσπάθεια για να συνειδητοποιήσουν πως ο 11χρονος φίλος τους δεν είναι πια μαζί τους κάνουν οι συμμαθητές του παιδιού που έχασε τη ζωή του σε έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες.

Η μητέρα του 6χρονου αγοριού που τραυματίστηκε στο σχολείο στις Σέρρες μετά την έκρηξη στο λέβητα μιλάει στο newsit και τονίζει πως το παιδί της είναι καλά αλλά ρωτάει συνέχεια για τον 11χρονο μαθητή.

«Δεν ξέρω ακριβώς πως έγιναν όλα γιατί με τον δάσκαλο δεν προλάβαμε να μιλήσουμε εκείνη τη στιγμή στο ολοήμερο, καθώς φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο. Ο πατέρας του πήγε εκεί στο σχολείο και τον παρέλαβε. Πρέπει να είχε βγάλει τα παιδιά για διάλειμμα σε αυτή την πίσω αυλή, που εγώ προσωπικά δεν γνώριζα ότι υπάρχει. Νόμιζα ότι τα παιδιά έπαιζαν μπροστά. Ο γιος μου είναι πολύ μικρός και πήγε να παίξει εκεί και έγινε αυτό το περιστατικό».

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Συγκλονίζει ο δάσκαλος που ήταν μπροστά στην φονική έκρηξη στο σχολείο

Όπως λέει η μητέρα «το παιδί μου ευτυχώς σε γενικές γραμμές είναι καλά αλλά ρωτάει συνέχεια για το άλλο παιδάκι. Είμαστε σε επαφή με παιδοψυχολόγους για να δούμε πως θα του το πούμε όλο αυτό που έγινε, να δούμε πως θα επανέλθει στο σχολείο, υπάρχουν αρκετά ζητήματα. Με ρωτάει συνέχεια πως έγινε, θέλει να του εξηγήσω. Δεν θέλω να του μιλάω πολύ για όλα αυτά και να ρωτάω κι εγώ γιατί δεν ξέρω και πως ακριβώς πρέπει να το διαχειριστούμε. Να φανταστείτε με ρωτούσε στις 5 τα ξημερώματα αν το κεφαλάκι του άλλου παιδιού ήταν μαύρο ή ροζ. Αυτό έχει κάποιο συμβολισμό γιατί το παιδί μου προφανώς κάτι είδε. Αυτό το παιδάκι δυστυχώς είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στο κεφάλι του. Δεν θέλω ακόμα να του πω κάτι εγώ από μόνη μου. Το παιδί μου έχει ένα κάταγμα στο κεφάλι και χειρουργήθηκε. Το μάτι του είναι κλειστό, είναι μελανιασμένο».

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

«Δεν γνωρίζαμε αν βλέπει»

«Στην αρχή δεν γνωρίζαμε αν βλέπει από το μάτι του. Θα μπορούσε να είχε πάθει μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, να είχε πάθει αιμορραγία, να είχε ακρωτηριαστεί, θα μπορούσε να είχαν συμβεί τα πάντα. Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει πως χτυπήθηκε ακριβώς. Και όπως σας είπα δεν ρωτάω για να μην του τα επαναφέρω στη μνήμη. Μου λέει δεν ήθελα αυτό το κακό, δεν ήθελα να γίνει. Σίγουρα θα έγιναν κάποιες παρατυπίες, παραλείψεις, αστοχίες, δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη. Πιστεύω θα τα βρουν όλα οι αρμόδιοι, αυτοί που πρέπει. Εμείς θέλουμε να αποδοθούν οι ευθύνες».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε το 5ο δημοτικό σχολείο Περαίας (ΦΩΤΟ)

Τραγική σύμπτωση ότι τόσο η μητέρα του 6χρονου αγοριού, όσο και ο πατέρας του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη είναι γιατροί και έχουν την ίδια ειδικότητα, καθώς είναι και οι δύο καρδιολόγοι.