Στενήμαχος Νάουσας: Ανάστατοι οι γονείς με το θάνατο του 7χρονου – Ζητούν υγειονομικό έλεγχο

Νάουσα σχολείο θάνατος 7χρονου

Συγκεντρώθηκαν αυτή την ώρα στο δημοτικό σχολείο

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει η τοπική κοινωνία της Νάουσας, πώς ένα 7χρονο αγγελούδι έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή.

Ο θάνατος του παιδιού, όπως ανακοινώθηκε από στρεπτόκοκκο, έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους γονείς, που ανησυχούν και εκείνοι για τα δικά τους παιδιά.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι του χωριού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, έβλεπαν ένα χαρούμενο παιδί να παίζει και πλέον αυτό, τόσο απρόσμενα έφυγε από τη ζωή και δεν θα είναι πλέον ανάμεσά τους.

Νάουσα σχολείο θάνατος 7χρονου

Γονείς, με δική τους πρωτοβουλία, κατέφυγαν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα προκειμένου να κάνουν τεστ για στρεπτόκοκκο στα παιδιά τους.

Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το θάνατο του 7χρονου από τη Νάουσα

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια εντολή από επίσημο φορέα για να προβούν σε κάποιο τεστ.

Αυτή την ώρα αρκετοί γονείς του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο Στενήμαχου, προσπαθώντας να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν και πώς θα διαχειριστούν τον θάνατο του 7χρονου καθώς αφορά και τα παιδιά, που ήταν συμμαθητές και φίλοι του.

Δείτε επίσης: Στρεπτόκοκκος και παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τη λοίμωξη

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει αύριο στην Στενήμαχο Νάουσας στις 5 το απόγευμα.

Νάουσα σχολείο θάνατος 7χρονου

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.

Ο πατέρα του παιδιού, συντετριμμένος δήλωσε πως «χθες που το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα, όπως είχαν πει στην αρχή».

Το επτάχρονο αγόρι παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και διάρροια και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, καθώς εκεί βρίσκεται η μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο “Ιπποκράτειο” το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 8 μμ. Έπαθε ανακοπή και οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν και έκαναν επί μία και πλέον ώρα καρδιοαναπνευστική, αλλά δυστυχώς το παιδάκι κατέληξε περίπου στις 10 το βράδυ.