Θεσσαλονίκη: Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας από τη Χαλάστρα περιγράφει το χρονικό που οδήγησε στο θάνατό της (ΒΙΝΤΕΟ)

νοσοκομείο κορονοϊός Θεσσαλονίκη ΕΣΥ χειρουργεία

Σήμερα το απόγευμα έγινε η κηδεία

Η περίπτωση της 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα στην Θεσσαλονίκη, που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, και αρκετά ερωτηματικά.

Ο σύζυγός της ανέφερε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.

«Ξεκινήσαμε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο την Δευτέρα το μεσημέρι και την επόμενη μέρα το πρωί ξυπνήσαμε με τα κηδειόχαρτα στις κολώνες του χωριού» ανέφερε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας μιλώντας στο LIVE NEWS στο Mega.

«Δεν είχε τίποτα, ήταν υγιέστατη, αλλά ήθελε να κάνει το εμβόλιο για να γλιτώσει μια ώρα πιο μπροστά, να αποφύγει τον κίνδυνο με τον κορoνοϊό γιατί είχε τρομοκρατηθεί» σημείωσε ο σύζυγος της 44χρονης, προσθέτοντας ότι ήταν κανονικά να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, αλλά επέλεξε αυτό την AstraZeneca γιατί ήταν πιο άμεσο το ραντεβού που μπορούσε να κλείσει».

Η απάντηση της προέδρου επιτροπής εμβολιασμών για το θάνατο της γυναίκας στην Θεσσαλονίκη

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών, αναφέρθηκε στα εμβόλια και στις εξελίξεις που υπάρχουν, ενώ απάντησε και για το θάνατο γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της.

Οπως είπε: “Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και γι’ αυτό υπάρχει ένας λεπτομερής έλεγχος σε ότι αφορά τα αίτια του θανάτου. Εγινε νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν αναφέρουν πως ο θάνατος δε συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων. Φαίνεται πως υπήρξε ένα έμφραγμα επί παλαιοτέρου εδάφους. Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική όπως είναι όλα, που έστω και χρονικά, έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο”.

Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού, είπε: “Από σήμερα ξεκινάει η χορήγηση και του εμβολίου της Johnson & Johnson. Είναι εμβόλιο με ιικό φορέα, που αξιολογήθηκε με πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και την Βραζιλία, ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του”.

Και συνέχισε: “Στην μελέτη αυτή, δεν συμπεριλήφθησαν έγκυες γυναίκες. Το εμβόλιο συστήνεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών. Μία δόση, εύκολη διατήρηση σε θερμοκρασία κοινού ψυγείου, συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το εμβόλιο εύχρηστο και κατάλληλο για ευρεία χρήση. Είναι μεν μονοδοσικό, αλλά δεν θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι και τα άλλα εμβόλια είναι αποτελεσματικά με μία δόση”.

Όσο για την διάρκεια προστασίας με ανοσία μετά τον εμβολιασμό (που προσδιορίζεται σε κάποιους μήνες) η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η ανοσία δεν περιορίζεται μόνο στον προσδιορισμό των αντισωμάτων, αλλά έχει και το σκέλος της κυτταρικής ανοσίας που δεν προσδιορίζονται από τα αντισώματα.

“Θα ήθελα να τελειώσω με συγχαρητήρια στη νέα γενιά που λειτούργησε με λιγότερο σκεπτικισμό και περισσότερη ωριμότητα από την μεγαλύτερη γενιά”, είπε, ζητώντας από τους νέους να… πάρουν από το χέρι τους μεγαλύτερους και να τους οδηγήσουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο για να κάνουν το εμβόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *