Τραγωδία στη Λιβύη: «Τα παιδιά μου προσφέρθηκαν εθελοντικά», λέει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας

δυστύχημα Λιβύη

Η κόρη του παντρεύτηκε οκτώ μέρες πριν το τροχαίο

Θρήνος σε όλη την επικράτεια για τον άδικο θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη, μετά από τροχαίο.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος στη Λιβύη στο οποίο έχασαν τη ζωή τα δύο παιδιά του και τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε στo MEGA ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη» είπε αρχικά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του «και τα τα παιδιά αυτά και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση, πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει».

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στη Μύκονο - Αγελάδα κάρφωσε άνδρα στην καρδιά με τα κέρατά της

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Λιβύη: Παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας οι δύο από τους πέντε νεκρούς

Όσον αφορά τα παιδιά του, τον 33χρονο γιο του και την 34χρονη κόρη του εξήγησε ότι «πήγαν να βοηθήσουν εκεί. Είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος και αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν».

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, τα παιδιά του που έχασαν έτσι άδικα τη ζωή τους «εθελοντικά προσφέρθηκαν» να συμμετέχουν ως διερμηνείς στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άντζελα Μανδαλιού, κόρη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας το περασμένο Σάββατο είχε παντρευτεί. Οκτώ μέρες μετά έμελλε να χάσει τη ζωή της.