Τράπεζα Θεμάτων: Κανονικά διεξάγονται σήμερα (31/5) οι ενδοσχολικές εξετάσεις

πανελλήνιες εξετάσεις

Δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στα σχολεία

Χωρίς τα προβλήματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη (31/5), οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα σχολεία της χώρας.

Οι καθηγητές έλαβαν κανονικά τα θέματα των εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία τα τελευταία 24ωρα δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα, από 114 χώρες του πλανήτη.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, είναι η πιο σοβαρή – ιστορικά- επίθεση που έχει δεχθεί ελληνικός δημόσιος κυβερνητικός οργανισμός.

Με παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρενέβη στο ζήτημα της κατάρρευσης του συστήματος της τράπεζας θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, ζητώντας τη διενέργεια άμεσης εισαγγελικής έρευνας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Διαβάστε επίσης  Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα

Δείτε επίσης: Τράπεζα Θεμάτων: Η πιο σοβαρή κυβερνοεπίθεση σε ελληνικό οργανισμό – Δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Την ίδια στιγμή και με τις πανελλαδικές εξετάσεις να ακολουθούν, θεωρούνται άκρως σημαντικές οι διαβεβαιώσεις τόσο από τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση όσο και από τον Άκη Σκέρτσο, πως δεν πρόκειται να προκύψει ανάλογο πρόβλημα και σε αυτή τη διαδικασία.